آمنوره، به معني قطع عادت ماهيانه در خانمها، در سنين باروري هر سني ميتواند رخ دهد که با توجه به ايجاد وضعيت نامعمول، آمنوره ميتواند رخدادي نگران کننده براي فرد مبتلا باشد.
از آنجايي که خونريزي ماهيانه خانمها تحت تاثير عوامل متعدد هورموني و آناتوميکي روي ميدهد لذا فهرست عوامل متعددي از جمله اختلالات غدد درونريز و يا اختلالات مامايي ميتواند در زمره عوامل برهم زننده نظم آن قرار بگيرند. به همين لحاظ تشخيص علت ايجاد آمنوره و درمان آن از مباحث مشترک ميان دو رشته علوم غدد و نيز زنان و مامايي در حوزه پزشکي قرار ميگيرد.
يکصد و پنجاهمين سمپوزيوم پژوهشکده علوم غدد درونريز و متابوليسم تحت همين عنوان در تاريخ سيزدهم دي ماه برگزار شد.
دکتر احمد اميرنجات به عنوان اولين سخنران اين برنامه ابتدا به بيان نارسايي اوليه تخمدان پرداخت و سپس آمنوره هايپوگونادوتروپيک توسط دکتر زهرا قاسمزاده ارائه شد و در ادامه دکتر هنگامه عبدي به ايراد سخنراني با عنوان تخمدان پلي کيستيک پرداخت.
در بخش دوم اين گردهمايي دکتر فهيمه رمضاني تهراني اختلالات مجاري خارجي را توضيح داد و پس از ايشان رويکرد به آمنوره توسط دکتر سيامک حبيبي معيني دبير برنامه تشريح شد. دکتر عطيه آموزگار نيز به عنوان آخرين سخنران به بيان درمان آمنوره پرداخت و سمپوزيوم با پانل پرسش و پاسخ خاتمه يافت.
اخبار مرتبط