عضویت در سایت

ارتقای عضو هيات علمي پژوهشکده به درجه استادي


 آينده پژوهشي کشور مثبت ارزيابي مي شود

 

دکتر پروين ميرميران، رياست مرکز تحقيقات تغذيه در بيماريهاي غدد درون ريز  به درجه استادي ارتقا يافت. به همين مناسبت گفتگويي به شرح ذيل با ايشان انجام داديم. وي در خصوص معرفي و سوابق تحصيلي و علمي خود به دارا بودن دکتراي علوم تغذيه، عضو هيات علمي دانشکده تغذيه و صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي و عضو پيوسته فرهنگستان علوم پزشکي کشور اشاره کرد که از اوايل دهه 70 به عنوان مامور نيمه وقت در پژوهشکده علوم غدد درون ريز فعاليت مي نمايد.

دکتر ميرميران عمده تمرکز پژوهش ها در ارتباط با پيشگيري و درمان هاي تغذيه اي در بيماريهاي غدد درون ريز ذکر کرد که شامل پيشگيري و درمان اختلالات چربي هاي خون، ديابت، پرفشاري خون و اختلالات تيروييد ميباشد. 

وي به حاصل اين فعاليت ها که اجراي طرح هاي پژوهشي متعدد و چاپ بيش از 200 مقاله فارسي منتشر شده در مجلات معتبر داخلي و 240 مقاله انگليسي منتشر شده در مجلات معتبر خارجي، 16 عنوان کتاب تاليفي و هدايت بيش از 60 پايان نامه دانشجويي کارشناسي ارشد و دکترا و نيز تعامل با مسوولين وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي در بهره وري و بکارگيري برخي از نتايج کاربردي تحقيقات بوده است اشاره کرد. 

اين عضو هيات علمي در خصوص ارزيابي خود از  تاثير نتايج پژوهش هاي علوم پزشکي بر سياست گذاري هاي کلان کشور و سطح سلامت مردم و فاصله با وضعيت مطلوب گفت پژوهش هاي تغذيه اي با ارائه رهنمودها و راهنماهاي بومي و شناخت نيازها و کمبودها مي تواند در طراحي و اجراي سياست هاي تغذيه اي، نقش موثري در نظام سلامت کشور داشته باشد. درواقع با شناخت عوامل خطر تغذيه اي و کمبودها در اين زمينه مي توان اقدامات و سياست هاي پيشگيرانه لازم براي بهبود سلامت جامعه را انجام داد.

وي افزود در حال حاضر به علت ضعف در ارتباط بين پژوهشگران و سياست گذاران در سطح کلان و فقدان نظام اولويت گذاري، نتايج پژوهش ها  به خوبي به سياست گذاران منتقل نشده و گاها اقدامات بهداشتي انجام شده با اولويت ها در يک راستا نبوده و از وضعيت مطلوب که يکي از اهداف مهم تشکيل وزارت بهداشت درمان و آموزش بوده است، فاصله دارد.

اين استاد دانشگاه ارزيابي خود در مورد چشم انداز آينده پژوهش کشور را اينگونه بيان کرد که در حال حاضر با توجه به ارتقاي پژوهش هاي تغذيه اي در بخش نيروي انساني محقق و جهت گيري رو به جلو سياست هاي پژوهشي در راستاي نيازهاي پژوهشي کشور، آينده پژوهشي کشور مثبت ارزيابي مي شود و اميد است که با مديريت صحيح نيروي انساني و هدايت پژوهش ها مطابق با اولويت هاي جامعه گام موثري در راستاي ارتقاي سلامت جامعه در سالهاي آتي برداشته شود. همچنين بکارگيري نتايج پژوهشها و اثربخشي آنها در حل معضلات سلامت جامعه، پيشگيري از بيماريها و ارتقائ سلامت بايد بطور جدي تر مورد التفات سياستمداران، برنامه ريزان و پژوهشگران قرار بگيرد.

وي در پايان خاطر نشان ساخت ايجاد همفکري و همياري بين متخصصين، محققين، سياست گذاران و برنامه ريزان اين رشته از راهکارهاي پيشرفت پژوهشي و اجرايي در امر تغذيه خواهد بود.

 

اخبار مرتبط