تیروئید یکی از غدد اصلی مترشحه هورمون در بدن میباشد که ترشحات آن نه تنها برای بقا و سلامتی ضروری است بلکه هرگونه تغییری در میزان آن چه کم و چه زیاد موجب برهم خوردن نظم سوخت و ساز بدن شده و نیز در سنین مختلف میتواند عوارض بعضاً ماندگاری برجا بگذارد. نظر به اهمیت فعالیتهای این غده هر سال در بیست و پنجم ماه مه مصادف با چهارم خرداد ماه به عنوان روز جهانی تیروئید نامگذاری شده که در هر سال شعار مربوط به خود را دارد. شعار امسال روز جهانی تیرویید در راستای کمک به پیشگیری و حمایت از مبتلایان به بیماری تیروئید ، "مشکل تونیستی، تیروئیدته " میباشد.
پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم به عنوان مرکز پیشتاز تحقیقاتی کشور در این حوزه همه ساله مصادف با این روز اقدام به برگزاری برنامههای علمی جهت ارتقا دانش پزشکان و متخصصان مینماید. در سال 1401 و به مناسبت هفته تیروئید این برنامهها طی دو روز با عناوین "ید و بارداری" و "بیماری چشمی تیروئید " برگزار شد. در این برنامهها که بصورت مجازی برگزار شد اعضا هیات علمی دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداختند. در نخستین روز، نقش ید در بدن و پیامدهای ناشی از کمبود آن توسط دکتر عطیه آموزگار و فیزیولوژی ید در بارداری و نتایج پایشهای طی ید زنان باردار به وسیله دکتر حسین دلشاد ارائه شد و به دنبال این دو نفر دکتر زهرا عبدالهی مسئول دفتر بهبود تغذیه وزارت در خصوص برنامه یدرسانی در ایران در همین روز سخنرانی کرد.
در روز دوم ابتدا دکتر هنگامه عبدی فوق تخصص غدد با عنوان مروری بر پاتوژنز و تقسیم بندی بیماری چشمی تیروئید صحبت کرد و پس از ایشان دکتر مریم آل طه، متخصص چشم و عضو هیات علمی، درمانهای چشم پزشکی بیماری چشمی تیروئید را تشریح کرد. راهنمای بالینی بینالمللی و رویکرد درمانی بیماری چشمی تیروئید آخرین عنوان این برنامه مجازی دو روزه بود که توسط دکتر پتروس پروس از اساتید برجسته این حوزه در سطح جهان از کشور انگلستان ارائه شد. در خاتمه هر دو روز این وبینارها هم سخنرانان در پانل پرسش و پاسخ به سوالات شرکت کنندگان پاسخ دادند.
اخبار مرتبط