دورههاي مختلف تحصيلي از سرنوشت سازترين و نيز خاطرهانگيزترين دورههاي زندگي هر فرد به شمار ميرود که يادآوري لحظات آن به ويژه در کنار ياران و اساتيد قديمي همواره حسي خوشايند در افراد ايجاد مينمايد به نحويکه اين رجعت و بازسازي خاطرات مورد استقبال اغلب افراد است.
پژوهشکده علوم غدد درونريز و متابوليسم به عنوان اولين مرکز تحقيقاتي علوم پزشکي کشور و نيز قديميترين مرکز تربيت نيروي فوق تخصصي در جمهوري اسلامي که از سال 1364 اقدام به اين کار نموده است در اقدامي ابتکاري دومين گردهمايي فارغ التحصيلان خود را در تاريخ دوازدهم ارديبهشت ماه برگزار کرد.
نگاهي گذرا به وضعيت اندوکرين طي دهههاي گذشته در کشور و مقايسه حضور متخصصان اين رشته در شهرها و مراکز دانشگاهي نشان دهنده بروز تغييرات چشمگير طي اين مدت بوده است. حضور تنها 16 متخصص غدد در سالهاي اول پس از پيروزي انقلاب اسلامي که فقط در شهرهاي تهران، مشهد و شيراز مشغول به فعاليت بودند به هيچ وجه پاسخگوي نياز کشور نبود از همين رو پژوهشکده غدد که در آن زمان مرکز تحقيقات بود به دنبال توافق وزارت بهداشت از سال 1364 اقدام به تربيت نيروي فوق تخصصي در رشته غدد درونريز و متابوليسم نمود که حاصل آن تربيت فارغ التحصيلاني بود که خود بعداً به عنوان اساتيد و اعضاء هيات علمي ساير دانشگاهها توانستند به گسترش اين امر کمک کنند و امروزه به جايگاهي رسيدهايم که تمامي مراکز استانها از حضور دانش آموختگان اين رشته بهرهمند هستند.
در اين گردهمايي ابتدا دکتر نويد سعادت به عنوان يکي از پيشکسوتان گروههاي نخستين فارغ التحصيل اين پژوهشکده به ايراد سخنراني پرداخت و با تشريح وضعيت فلوشيپ در دوره خود از شيرينيهاي دوران تحصيل و زحمات استاد دکتر فريدون عزيزي به عنوان باني اين امر ياد کرده و برنامه را افتتاح نمود.
سپس دکتر فرزاد حدائق از اساتيد پژوهشکده در مورد انسولينهاي آنالوگ به عنوان يکي از روشهاي نوين و مطرح کنترل ديابت در جهان به ايراد سخنراني پرداخت و مزايا و معايب انواع مختلف آن را با استناد به مطالعات باليني انجام شده بيان کرد.
دکتر شهرام علمداري معاونت پشتيباني پژوهشکده به عنوان سخنران بعدي به معرفي دوره فلوشيپ مديريت پژوهش که در سالجاري در پژوهشکده راهاندازي خواهد شد پرداخت. وي ابتدا بيانيه حکمت پژوهشکده را ارائه و پس از ذکر ابعاد ضرورت آموزش مديريت در پژوهش به توضيح اجمالي اهداف و برنامههاي دوره پرداخته و حاضران را به شرکت در اين دوره دعوت نمود.
پايگاه اطلاع رساني پژوهشکده يکي از قسمتهايي است که اخيراً تغييراتي در آن صورت گرفته که علاوه بر ظاهر گرافيکي آن، منوها و محتواي آن نيز غنيتر و جذابيت بيشتري پيدا کرده به همين منظور سخنراني بعدي به معرفي اين ساختار جديد و ارائه ويژگيهاي آن اختصاص يافت که توسط دکتر فرشته بخشعليان ارائه شد.
پس از پايان بخش اول اين گردهمايي، مدعوين جلسه که شامل فارغ التحصيلان سنوات پيشين اين پژوهشکده و اساتيد فعلي دانشگاههاي علوم پزشکي کشور در کنار پيشکسوتان اين رشته بودند عکسي دسته جمعي به يادگار برپايي اين جلسه گرفتند.
در دومين قسمت اين جلسه، استاد دکتر فريدون عزيزي که علاوه بر بنيانگذاري آموزشي فوق تخصصي غدد، پيشتازي در امر آموزش و پژوهش علوم پزشکي در کشور و نيز کسب رتبهها و عناوين برتر متعدد از مفاخر عرصه علم و دانش جمهوري اسلامي ايران در جهان به شمار ميروند، به عنوان يکي از چهرههاي برگزيده علمي در سطح دنيا در حوزه اختلالات غدد تيروئيد، در زمينه پيشگيري از بيماريهاي اين غده، ذکر تاريخچه و ارائه آخرين يافتههاي باليني مربوطه پرداخت که بسيار مورد استفاده شرکتکنندگان قرار گرفت.
پس از آن و در ابتکاري جالب بخش تريبون آزاد برگزار شد. در اين بخش هر يک از شرکت کنندگان فرصت داشت تا مطلب يا خاطرهاي از دوران تحصيل خود را براي ديگران تعريف کند که بسيار مورد توجه حاضران واقع شد. نکته جالب توجه آنکه محور عمده خاطرات بيان شده حول ابعاد ستودني شخصيت دکتر عزيزي اعم از اهتمام ايشان به آموزش، توسعه پژوهش و رعايت اخلاق و انصاف در شئون مختلف فعاليتهاي وي در ساليان متمادي مربوط بود و ناگفتههايي که جذابيت اين دانشمند بزرگ را صد چندان ميکرد. سپس دکتر مجتبي ملک، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران که گرداننده اين جلسه بود جهت ارائه سخن پاياني از استاد دعوت کرد. دکتر عزيزي ضمن تشکر از حاضران به ذکر خاطراتي از دوران تحصيلي خود پرداخته و آنچه که امروزه در حوزه علم و دانش به آن دست يافته را آرزوي برآورده شده آن دوران ذکر و همه اين توفيقات را حاصل عنايت پروردگار در سايه توکل به ذات حق عنوان نمود.
در بخش سوم اين گردهمايي خاطره انگيز دو کارگاه به صورت موازي در زمينه اصول سنجش تراکم استخوان و سونوگرافي تيروئيد به ترتيب توسط دکتر فرهاد حسين پناه و دکتر حسين دلشاد برگزار شد که علاقهمندان هر کدام در آن شرکت نمودند.
اخبار مرتبط