جلسه مشترک جهت تدوين گايدلاين

جلسه  مشترک اعضا هيات علمي پژوهشکده غدد و انجمن زنان و مامايي در خصوص تدوين گايدلاين مشترک در تاريخ هجدهم مرداد ماه در محل پژوهشکده برگزار شد.

دکتر عزيزي در ابتداي اين جلسه با يادآوري قصد معاونت هاي مختلف وزارت بهداشت مبني بر نگارش گايدلاين طي ساليان پيشين و پيگيري قويتر اين اقدام طي سال اخير با مشارکت انجمن هاي علمي، به لزوم وجود گايدلاين بومي به لحاظ تفاوتهاي موجود با منابع غربي اشاره کرد.

وي تاکيد کرد براي ايجاد وحدت رويه صلاح بر اين است تا موارد مشترک توسط انجمن هاي ذينفع نگارش شود که موضوعات تيروئيد و بارداري و ديابت و بارداري را اين دست نام برد.

سپس دکتر موسوي رئيس انجمن زنان و مامايي ضمن تاکيد بر ضرورت اين اقدام آمادگي انجمن متبوع خود را اعلام کرد.

در ادامه دکتر عزيزي از آماده سازي مطالب 90صفحه اي مبتني بر گايدلاين هاي معتبر ATA و انجمن غدد آمريکا، که خود ايشان يکي از تدوين کننده هاي آن بوده اند، خبر داد که در تهيه آن از ساير متون نيز استفاده شده است. وي نحوه طراحي اين مجموعه را بر مبناي پرسش و پاسخ ذکر کرد و پيشنهاد داد تا مطالب از طريق ايميل براي افراد ارسال شود تا بررسي آنها جهت يافتن موارد اختلاف بين دو گروه علمي و بحث و نتيجه گيري مبتني بر شواهد را براي جلسات بعدي انجام پذيرد.

در ادامه دکتر عطيه آموزگار توضيحاتي در خصوص تعيين محدوده مرجع اندازه هورمون TSH در دوران بارداري ارائه دادند که مي تواند از نکات مورد بحث در جلسات بعدي باشد. و در همين خصوص دکتر لادن مهران و دکتر فهيمه رمضاني توضيحاتي در خصوص ميزان نرمال آن در بارداري بر مبناي مطالعات داخلي و بين المللي بيان کردند و سپس برخي ديگر از اساتيد حاضر در جلسه در اين حوزه به مباحثه پرداختند.

مقرر شد افراد پس از مطالعه در جلسه بعدي با حضور نمايندگان مراکز تربيت فوق تخصص غدد در تهران ادامه بحث در اين مورد بپردازند.