عضویت در سایت

دانشنامه سلامت معنوي اسلامي


پزشکي حرفه‌اي است براي حفظ، تامين و ارتقاي سلامت انسان‌ها و اين مهم انجام‌پذير نيست مگر اين که پزشک همه ابعاد وجودي انسان را بشناسد و در جهت حفظ، تامين و ارتقاي چهار بعد سلامت يعني سلامت جسمي، سلامت رواني، سلامت اجتماعي و سلامت معنوي انسان‌ها کوشا باشد. اين بخشي از پيشگفتار کتاب دانشنامه سلامت معنوياسلامي به قلم استاد دکتر فريدون عزيزي است که اخيرا به همت پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي روانه فضاي فرهنگي جامعه گرديده است .

 

نگارنده در اين پيشگفتار به رشد سريع و قابل ملاحظه علوم از جمله پزشکي پس از رنسانس در کشورهاي اروپايي اشاره کرده و خاطر نشان ميسازد عليرغم اين پيشرفت قابل ملاحظه و عميق، غفلت از ابعاد وجودي انسان موجب جدايي پزشکي از معنويت و ننزل شانيت طبابت در حد دامپزشکي گرديده بود.

 

وي در ادامه با استناد به نظريات آيت اله جوادي آملي در خصوص اثبات وجود روح، اثبات تجرد و غيرمادي بودن روح و ملکوتي بودن آن، اصالت سلامت معنوي را خاطرنشان ميسازد.

 

اين چهره ماندگار علوم پزشکي با اشاره به ضرورت  تغييرات محتوايي دوره‌هاي آموزشي در راستاي ايجاد بستر لازم جهت ارائه مراقبت‌ها و مشاوره‌هاي معنوي، و با ابراز خرسندي از گفتگوها و همايش‌هاي سالانه‌اي که طي ساليان اخيردر زمينه سلامت معنوي در منابع علمي، دانشگاه‌ها و فرهنگستان علوم پزشکي انجام پذيرفته، بر انجام پژوهشهاي بيشتر در اين حوزه و لزوم ورود اين  بعد مهم سلامت در ارائه خدمات سلامت کشور تاکيد ميکند.

 

اين کتاب که عنوان آن  با پسوند اسلامي زينت يافته،  مشتمل بر سه بخش و يازده فصل بوده که مباني سلامت معنوي از ديدگاه اسلام و قبول آن به عنوان رکن اصلي سلامت بشر، رويکردها و روشهاي سنجش آن، سطوح سه گانه پيشگيري از بيماريهاي رواني و نيز مطالب مربوط به آموزش پزشکي و مراقبتهاي معنوي از رئوس مطالب ذکر شده در اين کتاب ارزشمند ميباشد.

 

علاقه مندان به تهيه اين کتاب ميتوانند با مراجعه حضوري به پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم و يا تارنماي آن به نشاني www.endocrine.ac.ir نسبت به تهيه آن اقدام کنند.

اخبار مرتبط