دستاوردهاي کنگره انجمن تيروئيد آمريکا 96

دکتر فريدون عزيزي رياست پژوهشکده علوم غدد درون‌ريز و متابوليسم به دنبال شرکت در هشتاد و هفتمين کنگره انجمن تيروييد آمريکا که در ماه گذشته ميلادي در کشور کانادا برگزار شده بود، طي نشستي علمي به بيان دستاوردهاي آن پرداخت.

وي ابتدا با بيان ويژگي‌هاي اين کنگره از جمله اعتبار و گستردگي آن، در ارتباط با سرطان‌هاي تيروييد گفت: مايکل تاتل، يکي از شناخته شده ترين دانشمندان اين حوزه، طي اين کنگره هشتمين ويرايش و تشريح تغييرات مرحله بعدي تومورهاي تيروييد و دلايل آن را به عنوان نماينده American joint committee on cancer را اعلام کرده است به اين ترتيب که اين ويرايش اخير نسبت به نسخه قبلي تمرکز  بيشتري بر روي مطالعات حاصل از پزشکي شخصي نگر کرده است. سپس دکتر عزيزي به توضيح اين تغييرات پرداخت و خاطر نشان کرد که با معيارهاي قبلي مرحله بيماري بالاتر گزارش مي‌شده است. به عبارت ديگر ميزان اقدامات تهاجمي با توجه به طبقه بندي جديد در مبتلايان کاهش مي‌يابد. وي سپس کاربردهاي عملي و متفاوت را خصوصاً در سنين بالاي 55 سال ارائه داد.

در قسمت بعدي دکتر عزيزي به نکات جديد در خصوص درمان ترکيبي T3 و T4 پرداخت و نتايج مطالعات انجام شده در اين حوزه را مطرح و نهايتاً خلاصه‌اي در اين مورد ارائه داد.

رياست پژوهشکده غدد در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص بکارگيري و اندازه‌گيري تيروگلوبين و نقش آن در مديريت سرطان‌هاي تيروييد به بيان تازه‌هاي مطرح شده پرداخت.

در بخش نهايي نتايج تحقيقات پژوهشکده در زمينه درمان پرکاري تيروئيد با مصرف طولاني مدت و مستمر داروهاي ضدتيروئيد و مقايسه آن با درمان متداول (18 ماه) که در کنگره ATA به صورت سخنراني ارايه شده بود، بحث گرديد. به اين نکته تکيه شد که با درمان متداول 18 ماه بيش از نيمي از بيماران ظرف 4 سال پس از قطع دارو دچار عود بيماري پرکاري تيروئيد مي‌شوند. حال آنکه درمان طولاني مدت 60-120 ماه با داروهاي ضدتيروئيد سبب مي‌شود که فقط در 16 درصد بيماران ظرف 4 سال پس از قطع دارو، پرکاري تيروئيد عود کند. ايشان سپس به توضيح علت اين تفاوت بسيار بااهميت از نظر مراقبت بيمار پرداخت و فرضيه‌هاي موجود در مورد تغيير در روندهاي خود ايمني در اثر درمان با داروهاي ضدتيروئيد را ارايه نمود.

اين گردهايي با استقبال چشمگير اساتيد و متخصصان غدد از ساير دانشگاهها و مراکز علمي کشور همراه بود که در خلال آن به پرسشهاي شرکت کنندگان نيز پاسخ داده شد.