دو اختراع در حوزه فناوري سلامت

مرکز تحقيقات فيزيولوژي غدد، يکي از مراکز تحقيقاتي نه گانه پژوهشکده غدد است که عليرغم عمر کوتاه خود، توفيقات چشمگيري در حوزه پژوهشي کسب نموده است. اخيرا دو مورد اختراع به شرح ذيل نيز توسط محققان اين مرکز به ثبت رسيده است.

ساخت اتاقک اکسيژن

اتاقک اکسيژن در مرکز تحقيقات فيزيولوژي غدد درون ريز در پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم جهت انجام تحقيقات در مدل¬هاي حيواني طراحي و و به کمک شرکت آوا موج صنعت ساخته شد.

اين اختراع در زمينه¬ي تحقيقاتي ديابت و چاقي توسط دکتر اصغر قاسمي، رياست مرکز، و رضا نوروزي راد (دانشجوي دکتراي پژوهش محور) در اداره¬ي ثبت اختراعات ايران به ثبت رسيده است. پروپوزال ساخت دستگاه در جلسه¬ي شوراي فناوري دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در تاريخ يکم بهمن ماه سال 95 به تصويب رسيد و در اولين همايش روز فناوري سلامت در دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در اول اسفند همان سال نمونه پروتايپ دستگاه به نمايش گذاشته شد.

دستگاه مذکور داراي سيستم کنترل کامپيوتري است و قابليت تغيير درصد اکسيژن (بين 0 تا 100 درصد)، جذب CO2 و نمايش و ثبت دما، رطوبت و فشار مي¬باشد. با توجه به اينکه هيپوکسي زمينه¬ساز برخي بيماري¬هاي مزمن نظير ديابت و چاقي است، استفاده از اين دستگاه کمک زيادي به تحقيقات مرتبط مي¬کند.

ساخت کيت اندازه¬گيري متابوليت¬هاي اکسيد نيتريک

با توجه به نقش گسترده¬ي اکسيد نيتريک در بدن، متابوليت¬هاي اکسيد نيتريک (نيترات + نيتريت) به عنوان شاخصي از توليد اکسيد نيتريک در بسياري از پژوهش¬ها اندازه¬گيري مي¬شوند. کيت اندازه¬گيري متابوليت¬هاي اکسيد نيتريک توسط دکتر اصغر قاسمي و رضا نوروزي راد (دانشجوي دکتراي پژوهش محور) طراحي و در اداره¬ي ثبت اختراعات ايران به ثبت رسيده است. اين کيت در اولين همايش روز فناوري سلامت در دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در اول اسفند 95 نمونه پروتايپ دستگاه به نمايش گذاشته شد.

کيت اندازه¬گيري متابوليت¬هاي اکسيد نيتريک قابليت اندازه¬گيري 96 نمونه در هر بار انجام آزمايش در نمونه¬هاي بيولوژيک و غير بيولوژيک را دارد و از نظر هرينه و عملکرد قابل مقايسه با نمونه¬هاي خارجي است.