دومين نشست مشترک اعضا هيات علمي پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم و انجمن زنان و مامايي جهت تدوين گايدلاين تيروئيد در حاملگي و تعيين سطح نرمال هورمون TSH و ميزان يد مورد نياز در اين دوران در تاريخ يکم شهريور ماه در محل پژوهشکده برگزار شد.
در آغاز اين جلسه که نمايندگان ارشد مراکز تربيت فوق تخصصي غدد تهران نيز حضور داشتند دکتر عزيزي، رئيس انجمن متخصصين غدد، تغييرات عملکرد غده تيروئيد در دوران بارداري و عوامل تاثير گذار بر آن را يادآور و بر اهميتتعيين سطح خوني هورمونها تيروئيدي براي تشخيصهاي باليني در اين دوران، با توجه به منابع بين المللي و ملي، تاکيد کرد.
سپس دکتر عطيه آموزگار، قائم مقام مرکز تحقيقات غدد، در سخناني مروري بر رفرانس هاي ATA، کل مطالعات موجود در متون، آثار هيپوتيروئيدي تحت باليني، و مطالعات ملي را ذکر کرد که طي آن توضيحاتي درخصوص ميزان نرمال هورمون TSH بر مبناي مطالعات مختلف بيان نمود. وي با استناد به همين مطالعات پيامدها و توصيه هاي هر کدام را عنوان کرد.
پس از سخنان ايشان دکتر عزيزي مجدداً به توصيه گايدلاين هاي معتبر مبني بر استفاده از مقادير حاصل از مطالعات ملي اشاره کرد و نتايج حاصل از انتخاب سطوح مختلف هورمون TSH را به عنوان ميزان نرمال را در بين جمعيت تشريح کرد.
در ادامه مباحثه درخصوص تعيين شرايط موجود در کشور توسط حاضرين جلسه انجام شد. پس از اين مباحثه دکتر عزيزي به علل مختلف افزايش نياز زنان باردار به يد اشاره کرد در ادامه با ذکر مطالعات انجام شده در دنيا، طرح پژوهشي دکتر دلشاد در اين زمينه در کشور را يادآور شد که با توجه به نتايج آن تجويز يد را به همراه اسيدفوليک و مولتي ويتامين به ترتيب در سه ماهه اول و در دنباله بارداري تا پايان شيردهي را ضروري دانست.
در پايان اين جلسه مقرر شد پيش نويس 90 صفحه اي که قبلاً تهيه شده مجدداً براي تمامي اعضا فرستاده شود و طي سه هفته افراد نظرات اصلاحي خود را ارسال کنند
اخبار مرتبط