دکتر عزيزي: توليد «يدوفوليک» ايراني براي مادران باردار

رئيس پژوهشکده غلوم غدد درون ريز و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي از توليد داروي «يدوفوليک» ايراني خبر داد و گفت: اين دارو براي تامين يد مورد نياز در سه ماهه اول بارداري توليد شده که همزمان با روز جهاني تيروئيد در بازار عرضه خواهد شد.

دکتر فريدون عزيزي، رئيس پژوهشکده غلوم غدد درون ريز و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي در آستانه روز جهاني تيروئيد، گفت: امروزه ثابت شده است نياز مادر باردار به يد 2 برابر ساير افراد است به همين دليل زنان در دوران بارداري بايد به مقدار کافي يد دريافت کنند.

وي افزود: ايران اولين کشور در خاورميانه است که توانست با توليد، توزيع و مصرف نمک يد دار کم کاري تيروئيد را در کشور مهار کند البته يد موجود در اين نمک ها براي مادران باردار و زنان شيرده کافي نيست و آنها به ميزان بيشتري از يد نياز دارند.

رئيس انجمن متخصصين غدد درون ريز و متابوليسم ايران، يادآور شد: به همين دليل پزشکان در سه ماهه دوم و سوم بارداري به زنان مکمل هاي حاوي يد و قرص هاي مولتي ويتامين تجويز مي کنند که البته اين مکمل ها در سه ماهه اول بارداري قابل مصرف نيست.

وي افزود:دريافت يد کافي در سه ماهه اول بارداري بسيار مهم است به همين دليل پزشکان و داروسازان ايراني موفق به توليد دارويي بنان «يدوفوليک» شدند که قابل استفاده براي زنان باردار در سه ماهه اول بارداري و شيرده است.

عزيزي خاطرنشان کرد: اين دارو در تعداد کمي از کشورهاي خارجي موجود ميباشد اما پزشکان ايراني در سه شرکت دانش بنيان موفق به نمونه ايراني اين دارو شدند که هيچ تفاوتي با مشابه خارجي خود ندارد.

رئيس پژوهشکده غلوم غدد درون ريز و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، در پايان يادآور شد: اين دارو همزمان با روز جهاني تيروئيد در بازار عرضه خواهد شد که تهيه آن به لحاظ دسترسي و قيمت براي ايرانيان بسيار مقرون به صرفه خواهد بود.