سمپوزيوم روز جهاني تيروئيد در سال 94

در سال 2007 ميلادي اعضا فدراسيون جهاني تيروئيد تصميم به تعيين روزي تحت عنوان «روز جهاني تيروئيد» گرفتند. به همين منظور روز بيست و پنجم ماه مه مصادف با پنجم خرداد را تحت اين عنوان نامگذاري و از سال 2008 همه ساله مراسمي در کشورهاي عضو آن از جمله جمهوري اسلامي ايران با محتواي ارتقاءآگاهي داشنمندان و مردم از بيماريهاي تيروئيد، خطرات آن و نحوه پيشگيري و درمان آن برگزار مي کنند.

به همين مناسبت و براي پنجمين سال پياپي پژوهشکده علوم غدد درون ريز ومتابوليسم به دبيري دکتر عطيه آموزگار، اقدام به برگزاري سمپوزيوم تيروئيد در تاريخ سي و يکم ارديبهشت ماه کرد.

درآغاز اين گردهمايي دکتر عزيزي به عنوان اولين سخنران در خصوص اهميت پيشگيري از بيماريهاي تيروئيد مطالبي را عنوان کرد که طي آن به توضيح سطوح مختلف پيشگيري و جايگاه غربالگري در آن پرداخت. وي در بخش ديگري از سخنان خود به اهميت يد در رشد و نمو مغز و نياز به آن طي دوران بارداري اشاره کرد و در ادامه آخرين استانداردهاي ميزان يد در نمک خوراکي ابلاغي وزارت بهداشت را عنوان و نيز در خصوص مکمل هاي يد مورد نياز در زنان باردار توضيحاتي ارائه داد.

تاثيرات حذف کمبود يد در سلامت جامعه ايراني ، طرح پرسش هايي در خصوص کمبود يد در بارداري و توضيحاتي پيرامون مطالعه تيروئيد تهران از ديگر قسمتهاي سخنان رئيس انجمن متخصصين غدد درون ريز ايران بود که با توصيه هاي مجامع معتبر در زمينه غربالگري براي بيماريهاي تيروئيد خاتمه يافت.

پس از ايشان دکتر زهرا عبدالهي مدير دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت درخصوص تغذيه يد در جامعه به ايراد سخنراني پرداخت و طي آن برنامه کشوري کنترل و پيشگيري از اختلالات ناشي از کمبود يد را با ذکر اهداف و روند آن تشريح کرد.

سخنران بعدي اين سمپوزيوم دکتر حسين دلشاد فوق تخصص غدد و عضو هيات علمي دانشگاه بود که با ارائه گزارش نتايج پنجمين پايش ملي تغذيه يد جامعه و اولين پايش دريافت يد زنان جامعه پايان بخش قسمت ابتدايي اين گردهمايي بود.

در قسمت دوم اين نشست علمي ابتدا دکتر فهيمه رمضاني تهراني به معرفي طرح تيروئيد بارداري تهران پرداخت سپس اهميت يد در رشد و تکامل مغزي جنين و نوزاد توسط دکتر مريم رزاقي آذر بيان شد و در انتها دکتر حميد بذرافشان چگونگي پايش يد در جامعه را ارائه داد و نهايتا گردهمايي با پانل پرسش و پاسخ خاتمه يافت.