عضویت در سایت

سومين نشست هم انديشي


سومين نشست هم انديشي کوهورتهاي کشور در تاريخ بيست و پنجم دي ماه با حضور دکتر علي اکبر سياري معاونت بهداشتي و دکتر رضا ملک زاده معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت در پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم تشکيل شد.

در آغاز اين نشست دکتر عزيزي ابتدا توضيحاتي اجمالي از آنچه طي جلسات پيشين گذشته بود را براي معاونت بهداشتي ارائه داد و سپس طي سخناني ضمن اشاره به سابقه مطالعات کوهورت طي دهه هاي گذشته در جهان و ايران، اهميت و لزوم انجام اين مطالعات را با ذکر مثالي از تعيين تعريف سندرم متابوليک در سير زمان و معين نمودن حد چاقي شکمي براي جمعيت هاي مختلف از جمله جمعيت ايراني را بر مبناي شواهد حاصل از مطالعات بومي تشريح کرد و در ادامه در خصوص تاثير اندازه گيري ريسک بيماريها در سياستگزاريهاي بهداشتي توضيح داد.

وي در دنباله بر لزوم شناسايي و اقدامات مداخله اي بيماريهاي قلبي تاکيد کرد و يافتن مدل آماري مناسب جهت محاسبه اين امر در جامعه ايراني را به عنوان پرسش اصلي اين جلسه مطرح کرد.

سپس دکتر داود خليلي مدير پژوهشي پژوهشکده غدد طي سخناني، توضيحاتي درباره مدلهاي پيش بيني کننده در طول زمان ارائه داد و سپس با معرفي اجزاء يک مدل برآورد خطر، نحوه تعيين اعتبار آن را بيان کرد. وي سپس گزينه هاي موجود براي بکارگيري يک مدل قلبي عروقي معتبر در ايران را مورد بررسي قرار داد.

پس از صحبتهاي اوليه ايشان، دکتر صدف سپانلو نمره دهي ميزان خطر را در مطالعه کوهورت گلستان گزارش و ضمن آن مدل مورد استفاده در اين مطالعه و نتايج آن را توضيح داد.

سپس دکتر خليلي در بخش ديگري  از مطالب خود ادغام عوامل خطر مطالعه فرامينگهام و ساير مطالاعات معتبر کوهورت را در مطالعه قند و ليپيد تهران و نتايج حاصله از آن را تشريح و نهايتاً نتيجه گيري کرد که خطر، عليرغم احتمال وقوع بالا، قابل پيش بيني و پيشگيري است.

در ادامه حاضران جلسه درخصوص دستور اصلي جلسه بحث و تبادل نظر کردند و در انتها دکتر عزيزي ضمن تاکيد بر لحاظ نمودن سطوح مختلف پيشگيري به موازات يکديگر، طراحي مدل کشوري بر مبناي تجربيات مطالعات انجام شده را به عنوان دستور کار کارشناسي تا جلسه بعدي هم انديشي تکليف کرده و نيز ورود به پيشگيري ثانويه بر اساس اطلاعات موجود و طراحي مداخلات کشوري بر اساس نتايج آتي مداخلات در حال اجرا را پيشنهاد داد.

اخبار مرتبط