محقق ایرانی برنده جایزه سازمان جهانی بهداشت 2023

جایزه دفتر منطقه ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت (EMRO) امسال به محقق ایرانی از پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم رسید.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) حسب اساسنامه دستیابی مردم به بیشترین سطح سلامت ممکن را به عنوان رسالت خود بیان می‌کند. وظیفه اصلی این سازمان مبارزه با بیماری‌های شایع و ارتقاء سلامت عمومی مردم جهان است.

این سازمان دارای شش دفتر منطقه‌ای آفریقا ، آمریکا،  مدیترانه شرقی ، اروپا، جنوب شرق آسیا و غرب اقیانوسیه  است هرکدام بصورت مستقل کشورهای منطقه خود را پوشش می‌دهند.

در راستای رسالت سازمان، دفتر منطقه ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت (WHO) سالانه جایزه ای را به دانشمندان، محققان یا متخصصانی که سهم قابل توجهی در پیشگیری، کنترل یا پژوهش در زمینه سرطان، بیماری های قلبی عروقی و دیابت داشته اند اعطا می کند. این جایزه توسط بنیاد جایزه دولتی کویت حمایت و تامین می شود.

در سال 2023 میلادی این جایزه در زمینه پژوهش و پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی به دکتر داود خلیلی، پزشک اپیدمیولوژیست و استاد مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری های متابولیک پژوهشکده علوم غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعطا شده است. وی همچنین از محققان سلامت قلب و عروق در بخش سلامت جهانی و جمعیت دانشکده بهداشت دانشگاه هاروارد نیز به شمار می­آید که در زمینه مدل های پیش بینی بیماری های قلبی عروقی و شناخت افراد پرخطر در ایران و جهان پژوهش های ارزنده ای به انجام رسانیده است.

مطالعه قند و لیپید تهران، شبکه کوهورت ایران و برنامه کشوری ایراپن در مراکز بهداشتی درمانی کشور بسترهای اصلی پژوهش های این استاد دانشگاه بوده و همکاری با وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی برای عملیاتی کردن نتایج این پژوهش ها از عمده فعالیت های وی محسوب میگردد.

خاطرنشان میسازد که پیش از این دکتر فریدون عزیزی، ریاست پژوهشکده غدد در سال 2007 موفق به دریافت این جایزه شده بود.