عضویت در سایت

مديريت جديد گروه طب داخلي دانشگاه


به اعتقاد اغلب پزشکان، طب داخلي شالوده علم پزشکي است و متخصصان اين رشته جايگاه ويژه اي در نظامهاي سلامت کشورهاي جهان دارند.  

 

دانشگاههاي قديمي و ريشه دار همواره داراي دپارتمانهاي قدرتمند طب داخلي بوده و در امر پرورش نيروي انساني و نيز خدمات رساني به بيماران در اين حوزه اهتمام داشته اند و دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي نيز از اين قاعده مستثني نبوده و وقتي به تاريخچه اين گروه در دانشگاه نگاه ميکنيم، اسامي بزرگاني را ميبينيم که هرکدام منشاء اثرات و خدمات ارزشمندي به جامعه بوده اند.

 


 

 


 

 

اخيرا طي حکمي از جانب رياست دانشگاه، دکتر شهرام علمداري، معاونت پشتيباني پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم، به عنوان مدير گروه داخلي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي منصوب شده اند. به همين بهانه و با توجه به اهميت بنيادين اين دپارتمان، گپ و گفتي با ايشان داشتيم که به شرح زير از نظر شما ميگذرد.

 

دکتر علمداري در معرفي خود ميگويد فوق تخصص غدد و متابوليسم و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي هستم که 21 سال سابقه هيئت علمي در دانشگاه هاي علوم پزشکي اردبيل، تهران و شهيد بهشتي را دارم.   

 


 

 

وي از سوابق اجرايي خود، هشت سال عضو هيئت بورد تخصصي طب اورژانس، هشت سال مدير گروهي طب اورژانس دانشگاه و تاسيس اين رشته در دانشگاه، رياست پرديس بين الملل قشم، دبير شوراي سياستگذاري دانشگاه، قائم مقام رياست دانشگاه، رياست اورژانس کشور، رياست سازمان امداد و نجات کشور، رياست دانشگاه علمي کاربردي هلال احمر و هم اکنون هفت سال معاونت پشتيباني پژوهشکده غدد و بسياري مسئوليت هاي اجرايي و علمي ديگر را ذکر ميکند 

 


 

 

وقتي از دليل علاقه مندي ايشان به طب داخلي پرسيديم گفت :بنده از سال سوم پزشکي و دوره فيزيوپاتولوژي به شدت به رشته تخصصي طب داخلي علاقمند شدم و به دليل اينکه جزو ده درصد اول ورودي هاي 65 دانشگاه تهران بودم، توانستم در امتحان دستياري سال 73 شرکت کرده و با رتبه اول وارد دوره دستياري داخلي بيمارستان امام خميني (ره) تهران شوم. طب داخلي به دليل نگاه جامعي که به همه بيماري ها دارد باعث جذب پزشکان برجسته اي در ايران و جهان به خود مي شود. من سيزده سال در طب داخلي عمومي ماندم و به فعاليت در حوزه طب اورژانس و راه اندازي آن مشغول بودم و در سال 1389 وارد دستياري فوق تخصصي غدد شدم ولي هرگز مطالعات جنرال خودم را به دليل علاقه وافر به نگاه جنرال داخلي ترک نکردم و روزانه دو ساعت از ساعت سه و نيم تا پنج و نيم صبح هاريسون، کتاب مرجع طب داخلي را در همه حوزه هاي جنرال داخلي مطالعه مي کنم. 

 

اين عضو هيات علمي در خصوص وضعيت رشته طب داخلي در کشور و انطباق آن با نيازهاي جامعه گفت : وضعيت آموزش رشته طب داخلي در کشور به خصوص در دانشگاه هاي مادر بسيار خوب بوده است ولي متاسفانه نگاه جنرال داخلي در دو دهه اخير، بسيار ضعيف شده است و ما نتوانسته ايم تعادل بين دو رويکرد جنرال و فوق تخصصي را حفظ کنيم و همين باعث متضرر شدن جامعه و مديران نظام سلامت شده است. بسياري از مشکلاتي که هم اکنون در بيمارستان هاي دولتي و حتي خصوصي در عرصه درمان پيش آمده است و يا مشکلاتي که بيمه ها در حوزه درمان دارند و يا مشکلاتي که در اجراي سند تحول سلامت پيش آمده است به دليل همين عدم تعادل و اختلال پيشرونده در مديريت آموزشي طب داخلي کشور به خصوص در دانشگاه هاي بزرگ کشور بوده است. 

 

مدير جديد گروه داخلي دانشگاه، در عين حال سطح علمي و توانمندي دانش آموختگان رشته طب داخلي در کشور را مطلوب ارزيابي کرد و افزود: وضعيت رشته طب داخلي در ايران از قديم بسيار خوب بوده است و اساتيد برجسته بسيار زيادي در داخل کشور و در کشورهاي آمريکا و کانادا و ديگر کشورها به عنوان متخصصين داخلي و فوق تخصص هاي آن فعاليت دارند. شايد بتوان ادعا کرد که ايراني ها کرسي هاي قدرتمند زيادي را در طب داخلي کشورهاي توسعه يافته اشغال کرده اند. نامهايي  همچون دکتر حسين قريب و دکتر فتوره چي و بسياري از چهره هاي سرشناس ديگر بين المللي در حوزه طب داخلي غدد درون ريز از اين جمله اند.

 

وي در خصوص طرح دروس و مباني آموزشي رشته طب داخلي در کشور در مقايسه با دانشگاه هاي ديگر دنيا خاطرنشان کرد: وضعيت شاخص هاي آموزشي طب داخلي کشور ما وضعيت بسيار بهتري از کشورهاي منطقه و حتي کشورهاي اروپايي و کانادا دارد و حتي در سطح کشور آمريکا هم از خيلي از ايالت هاي آن کشور وضعيت بهتري داريم ولي تکنولوژي آموزشي و استفاده از روش هاي نوين مديريت آموزشي، تفاوتي است که ما را به ظاهر عقب نگه داشته است. بنابراين ما بايد با استفاده از ظرفيت هاي دانشکده آموزش پزشکي دانشگاه هر چه سريع تر رفرم مديريت آموزشي (اصلاحات مديريت آموزش) را از سطح پزشکي عمومي که ابتدا هم در دانشگاه علوم پزشکي راه اندازي شده است، در حوزه طب داخلي هم عملياتي کنيم. اين امر حتما در سرلوحه کارهاي آينده گروه داخلي خواهد بود. 

 

اين فوق تخصص غدد در ارتباط با  سطح آموزش رشته طب داخلي در دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي و وضعيت موجود افزود: با زحمات همه روساي دانشگاه علوم پزشکي از ابتدا تا کنون، گروه طب داخلي دانشگاه هميشه جزو برترين ها بوده است. مديران گروه داخلي از ابتدا زحمات بسيار زيادي کشيده اند به خصوص اساتيد بزرگوارم دکتر جماعتي، دکتر نفر، دکتر حاج فتحعلي و دکتر زجاجي، که طي چند سال اخير، علي رغم مشکلات زياد اجرايي توانسته اند شاکله گروه را حفظ کنند و باعث تقويت آن شوند. 

 

وي در ادامه، مهمترين رسالت خود را تدوين و اجراي برنامه راهبردي گروه طب داخلي دانسته و عنوان کرد : در دو سال آينده همه تلاش همکارانم در گروه داخلي اين خواهد بود که در ده حوزه زير ابتدا برنامه راهبردي مشخصي را تدوين کرده و سپس برنامه اجرايي زمان بندي شده اي را براي ارتقاي ده وجهي گروه داشته باشيم: 

 

1- حوزه سياستگذاري: با استفاده از نظرات اساتيد پيشکسوت داخلي همچون اساتيد محترم دکتر عزيزي، دکتر زالي، دکتر نفر، دکتر جماعتي، دکتر عطاريان، دکتر مسلمي زاده، دکتر پيرانفر شوراي سياستگذاري طب داخلي دانشگاه به تدوين سياست هاي کلان گروه داخلي دانشگاه تسکيل شده و فعاليت خواهد کرد.

 

2- حوزه آموزش: نقشه علمي و نقشه راه آموزشي طب داخلي براي شفاف نمودن مسير آموزشي کل دستياران تخصصي داخلي و دستياران فوق تخصصي را ترسيم نموده و برنامه زمان بندي شده آموزشي و آزمون هاي هدفمند را طراحي خواهيم نمود. به دنبال طراحي روزآمد نظام آموزشي با کمک دانشکده آموزش پزشکي و شروع رفرم در آموزش طب داخلي دانشگاه هستيم. انشالله بايد بتوانيم در آزمون هاي بورد تخصصي و فوق تخصصي سال هاي آينده نتايج درخشاني داشته باشيم. 

 

3- حوزه پژوهش: ترسيم نقشه علمي و نقشه راه پژوهشي گروه طب داخلي، اولويت بندي پژوهش هاي طب داخلي، راه اندازي طرح هاي تحقيقاتي HSR و حل مشکلات حوزه بيمارستاني در طب داخلي، ارتقاي وضعيت پايان نامه ها، ارتقاي H Index همه اعضاي هيئت علمي، راه اندازي دوره هاي آموزشي روش تحقيق و آمار و مقاله نويسي و طرح ثبت بيماران در هفت بيمارستان آموزشي طب داخلي از برنامه هاي اصلي گروه خواهد بود.

 

4- حوزه هيئت علمي: ارتقاي وضعيت رفاهي اعضاي هيئت علمي گروه داخلي و حل مسائل و مشکلات تک تک اعضاي گروه 

 

5- حوزه درمان: ارتقاي بخش هاي جنرال طب داخلي و کارهاي درمانگاهي گروه داخلي، تقويت ارتباط گروه داخلي با مديريت بيمارستان ها، تدوين کوريکولوم Hospitalist در حوزه طب داخلي، تدوين پروتکل ها و گايدلاين هاي آموزشي و درماني با همکاري گروه هاي جراحي، پاتولوژي، طب اورژانس و ديگر گروه هاي آموزشي دانشگاه 

 

6- حوزه اقتصاد دانش بنيان: تاسيس شرکت هاي دانش بنيان مرتبط با طب داخلي و همچنين ارتقاي اقتصادي گروه داخلي با محوريت همايش ها، سمپوزيوم ها و کارگاه هاي آموزشي مشترک ملي و بين المللي با همکاري گروه هاي آموزشي ديگر دانشگاه و سازمان نظام پزشکي کشور 

 

7- حوزه بين الملل: شناسايي و ايجاد ارتباط با گروه هاي طب داخلي منطقه اي و فرامنطقه اي براي اجراي همايش ها، سمپوزيوم ها و کارگاه هاي آموزشي مشترک و تبادل استاد و دانشجو 

 

8- حوزه فناوري اطلاعات: شامل سايت گروه داخلي، کتابخانه مجازي، مجلات مجازي و کلاس هاي آموزشي مجازي براي دستياران و اساتيد گروه 

 

9- حوزه دستياران گروه داخلي و دستياران مهمان: ارتقاي وضعيت علمي و رفاهي دستياران تخصصي و فوق تخصصي گروه 

 

10- حوزه فوق تخصصي گروه: ارتقاي وضعيت گروه هاي هفتگانه فوق تخصصي گروه 

 

انشاء الله که بتوانيم با همکاري همه اساتيد و دستياران محترم در رسيدن به  اهداف کوتاه مدت و بلند مدت گروه موفق باشيم

اخبار مرتبط