عضویت در سایت

نتايج مطالعات بومي، راهگشاي پيشگيري از مرگ و مير


دکتر حدائق در اين خصوص اعلام مي‌کند که نتايج نشانگر افزايش چشمگير ميزان چاقي، ديابت و بي‌تحرکي در بين مبتلايان بوده ولي در مقابل مهار چربي‌هاي خون از وضعيت بهتري برخوردار بوده به نحوي که شاهد افزايش کلسترول مفيد در بيش از 96 درصد افراد تحت مطالعه بوده‌ايم.

 

اين استاد دانشگاه بهبود وضع چربيهاي خون را حاضل افزايش ميزان مصرف داروها دانسته ولي در عين حال اضافه مي‌کند که عدم مصرف کافي و جدي اين داروها از يکسو و نيز فقدان باور و تاکيد پزشکان بر مصرف دارو از سوي ديگر موجب ناکامي در دستيابي به اهداف اصلي گرديده است.

 

رئيس مرکز تحقيقات و پيشگيري از بيماريهاي متابوليک با ابراز تاسف از غفلت بيماران از نقش تاثيرگذار مصرف دخانيات از افزايش 6 درصدي آن در طول زمان مطالعه خبر مي‌دهد و نبود آموزش کافي در اين حوزه را به عنواني يکي از دلايل احتمالي اين پديده گوشزد مي‌کند.

 

هر چند که تاثير مصرف آسپيرين به عنوان يکي از اقدامات توصيه شده برخي از منابع علمي در پيشگيري از عود بيماريهاي قلبي عروقي ميباشد ولي نقش موثر آن هنوز قطعيت نيافته و مطالعه موجود نيز حکايت از ثابت ماندن ميزان مصرف آن طي پيگيري 12 ساله در اين افراد بوده است.

 

اين پژوهشگر عضو هيئت علمي معتقد است انجام مداخلات چند جانبه در کنار رفتار درماني يکي از ضروريات فوري اين حوزه به شمار مي‌رود و مي‌افزايد بدون انجام آنها و مهار عوامل خطر ، انجام اقدامات تشخيصي و درمان تهاجمي علاوه بر تحميل بار زياد اقتصادي بر دوش نظام سلامت و نيز خانواده‌ها، در مجموع باعث افزايش طول عمر بيماران نمي‌شود.

 

دکتر فريدون عزيزي، رئيس پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم، با استناد به يافته‌هاي اين پژوهش تاکيد هميشگي خود بر تقدم پيشگيري گسترده ارزان قيمت و همگاني بر اقدامات درماني تخصصي و محدود براي مقابله با اين بيماري که سالانه بيشترين قربانيان جامعه را به خود اختصاص مي‌دهد را تکرار کرده خواهان جلب توجه پژوهشگران و سياستگزاران به نتايج و منابع مطالعاتي بومي مي‌باشد.

 

اخبار مرتبط