نشست هم انديشي مراکز تحقيقاتي و دانشکده هاي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشيت جهت استفاده بهينه از امکانات تحقيقاتي در زمينه علوم مولکولي و ژنتيک در تاريخ چهارم آذر ماه در سالن پيامبر اعظم (ص) پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم برگزار شد.
در ابتداي اين جلسه دکتر عزيزي پس از ذکر تاريخچه دانشگاه و روند توسعه آن طي سه دهه گذشته به سياستهاي کلان نظام سلامت ابلاغي مقام معظم رهبري مبني بر مرجعيت علمي ايران در آسياي جنوب غربي و جهان اسلام اشاره و خاطر نشان کرد که دستيابي به آن مستلزم فعاليت و تعامل بيشتر بين مراکز علمي است.
وي در خاتمه سخنان خود ضمن يادآوري علاقه رياست دانشگاه به اين مقوله هدف از گردهمايي را آگاهي مراکز تحقيقاتي از توانايي يکديگر در علوم ژنتيک عنوان کرد.
پس از ايشان دکتر مريم دانشپور دبير اين نشست گزارشي از روند کار ارائه داد که طي آن ابتدا پيشينه پيادهسازي ژنوم انساني که با همکاري چند کشور طي يکي دو دهه گذشته را ياد آورده و سپس ضمن اشاره به سير پيشرفت تحقيقات بيولوژي و ژنتيک مولکولي در دنيا، تعداد مقالات منتشر شده در اين حوزه در کشور و دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي را ارائه داد و آن را زمينه قدرتمندي براي توليد علم عنوان نمود. پس از آن وي اهداف نشست را مطرح و چشم انداز کلي را توجه به مولفه هاي کلي زير ساخت آزمايشگاه ها برشمرد و در ادامه روند اجراي کار را تشريح و جزئيات دستور کار کميته اجرايي را ارائه داد. وي در ادامه مشکلات مطرح توسط کميته ژنتيک را عنوان نمود و در خاتمه سخنان خود پيشنهاداتي را در اين خصوص مطرح کرد.
پس از وي دکتر پيوندي رياست دانشگاه به ايراد سخنراني پرداخت. وي در ابتدا دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي را در کشور و منطقه به عنوان يک مرکز علمي پيشرو معرفي کرد که داراي پتانسيل هاي بسياري مي باشد. او همه اعضا خانواده دانشگاه را موطف به کوشش در جهت ارتقا اقتدار دانشگاه دانست و موازي کاري مراکز تابعه و يا فعاليت هاي جزيره اي آنها را از موانع موجود در راه افزايش سطح علمي دانشگاه عنوان کرد.
رياست دانشگاه سپس به رشد 25 درصدي توليد علم دانشگاه در سال گذشته اشاره کرد وآن را ناشي از توانمندي بالقوه آن دانست. وي گفتگو و تعامل سازنده بين واحدهاي زيرمجموعه دانشگاه را عاملي براي شتاب گيري در سير ارتقاء سطح دانشگاه و افزايش توليد علم آن عنوان و آن را يکي از موثرترين عوامل در غلبه بر محدوديتها معرفي کرد.
دکتر پيوندي انجام پژوهشهاي کاربردي در راستاي حل مسائل بهداشتي کشور را به عنوان اولويت کاري به حاضرين توصيه کرد و علم ژنتيک را به عنوان يکي از حوزه هاي مطرح و مورد توجه مراکز علمي و اجرايي کشور به عنوان يکي از شاخه هاي مهم مورد توجه برشمرد و در همين راستا راهکارهايي را جهت هم افزايي فعاليت ها دراين زمينه ارائه داد ضمن اينکه اطلاع مراکز ذينفع اين رشته را از توانمندي ها و بخصوص تجهيزات يکديگر را از ضروريات توسعه ذکر کرد.
وي سپس به تفاهم نامه همکاري منعقده دانشگاه با دانشگاه هاي علوم پزشکي همجوار از ساير استانها اشاره کرد که دانشگاه شهيد بهشتي با اجتناب از برتري جويي و در راستاي استفاده بهينه از امکانات کشوري اقدام به عقد آن نموده است.
پس از ايشان دکتر افشين زرقي معاونت تحقيقات و فن آوري دانشگاه به ايراد سخنراني پرداخت . وي در آغاز آمار تعداد مقالات منتشر شده طي 40 سال اخير کشور را مطرح و سپس سهم علوم پزشکي از بين آنها را توضيح داد ولي پس از ذکر نمايه شدن اين مقالات، توليد مقاله به عنوان شاخص و نه ارزش را استنتاج نمود و بر اساس تحليل همان آمار، مقالات توليد شده توسط چندين مرکز را داراي ارزش بيشتري توصيف کرد. وي در ادامه شرايط مشارکت دانشگاه در طرح هاي کلان را تشريح نمود و ايجاد ارتباطات بين مراکز را زمينه ساز طراحي چنين پروژه هايي دانست.
معاونت فناوري دانشگاه حمايت هاي مسئولان ونهادهاي بالادستي را مطلوب توصيف کرد و در ادامه سخنان خود مباحث سلولي را به عنوان مبدايي مناسب و اولوليت دار براي پروژه هاي کلان ذکر کرد. وي در بخش ديگري از سخنان خود به ارزشيابي دانشگاه اشاره کرد و بر اساس آن خواستار ايجاد تعادلي بين فعاليت هاي محصول محور و پژوهش محور شد که در همين راستا نقشه راهي را جهت توجه به پژوهشهاي محصول محور معرفي کرد. وي در خاتمه ضمن ذکر نتايج ارزشيابي دانشگاه در داخل کشور که با بيشترين ميزان رشد در بين دانشگاه هاي علوم پزشکي همراه بوده اهداف تعيين شده براي سالجاري را مطرح نمود.
در انتهاي جلسه مقرر گرديد تا اطلاعات جمع آوري شده توسط معاونت تحقيقات و فن آوري دانشگاه جهت ايجاد تعامل بيشتر بين مراکز توزيع گردد.
اخبار مرتبط