عضویت در سایت

وداع تلخ


دکتر صالح زاهدي اصل استاد فيزيولوژي، معاونت پژوهشي و رئيس مرکز تحقيقات فيزيولوژي پژوهشکده علوم غدد درون­ريز و متابوليسم در بامداد دوازدهم آبان ماه 92 به ديدار حق شتافت.

 

مراسم تشييع پيکر اين استاد با حضور دکتر پيوندي، رئيس دانشگاه، هيات رئيسه دانشگاه، دکتر عزيزي رئيس پژوهشکده، اعضاي هيات علمي، مديران دانشگاه، اساتيد، روساي مراکز تحقيقاتي و پرسنل پژوهشکده و دانشگاه و جمعي از دانشجويان از مقابل پژوهشکده غدد تا پرديس دانشگاه برگزار شد.

 

حجت الاسلام والمسلمين عبدالجباري مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه نيز در مراسم وداع با استاد در پرديس دانشگاه ضمن بيان سخناني برخي سجاياي اخلاقي و ويژگيهاي برجسته استاد زاهدي اصل را ذکر کرد و غم جانکاه فقدان اين استاد گرانقدر و برجسته را به خانواده ايشان، مجموعه دانشگاه و جامعه پزشکي کشور تسليت گفت سپس پيکر استاد به بهشت زهرا منتقل و در ميان اندوه فراوان مشايعت­کنندگان در قطعه نام­آوران به خاک سپرده شد.

 

در مراسم يادبود اين استاد که در پژوهشکده غدد برگزار شد جمع کثيري از اعضا هيات علمي دانشگاه­هاي علوم پزشکي و روساي مراکز تحقيقاتي اقصي نقاط کشور همچنين اعضا انجمن­هاي علمي متخصصين غدد، پيشگيري و درمان چاقي و سردبيران نشريات علوم پزشکي کشور شرکت داشتند.

 

در اين مراسم ابتدا دکتر محمد هاشمي مسئول روابط عمومي پژوهشکده گوشه­اي از ويژگيهاي استاد را بيان کرد سپس دکتر شهرام علمداري معاونت پشتيباني برخي ديگر از سجاياي آن مرحوم را برشمرد و خاطره آخرين ديدار با وي را ذکر کرد. در ادامه خانم دکتر جرجاني به نمايندگي از انجمن فيزيولوژي و فارماکولوژي، که دکتر زاهدي رياست آن را بر عهده داشت، و نيز خانم دکتر نبي­پور به نمايندگي از هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در رساي استاد سخنراني کرده و شدت اندوه و ماتم خود را ابراز نمودند.

 

سپس دکتر فريدون عزيزي رياست پژوهشکده طي سخناني با ذکر جايگاه علمي و اخلاقي استاد و يادآوري سابقه آشنايي با ايشان به بيان برخي ديگر از خصوصيات وي پرداخته و مختصري از سوابق علمي ايشان را با نشان دادن تصاوير خاطر نشان ساختند و غم و اندوه عظيم خود از واقعه را اظهار کردند سپس با استناد به آيات و احاديث در باب حقانيت مرگ سخناني ارائه و آن مرحوم را در زمره آمرزيدگان برشمردند.

 

پس از ايشان دکتر محمد زاهدي اصل عضو هيات علمي دانشگاه علامه و پسرعموي آن مرحوم از طرف خانواده وي به ايراد سخنراني پرداخت و ضمن بيان گوشه­هايي از خصايص وي، در باب زندگينامه آن بزرگوار و چشم پوشي وي از موقعيت­هاي فردي به خاطر خدمت به کشور مواردي را اشاره کرد. در پايان حجه الاسلام ملاجعفري به ايراد سخنراني پرداخت.

 

مرحوم استاد دکترصالح زاهدي‌اصل متولد سال 1330 بود . وي در سال 1352 ليسانس علوم آزمايشگاهي را از دانشگاه تبريز و در سال 1357 كارشناسي ارشد فيزيولوژي انساني را از   دانشگاه جندي‌شاپور اهواز، سال 1361 از دانشگاه نيوكاسل انگلستان مدرکPhDفيزيولوژي انساني و در سال  1362  از دانشگاه برتيش كلمبيا ونكور كانادا  مدرک فوق دكترا را اخذ کرد.    

 

گفتني است اين استاد فقيد دانشگاه در جشنواره هاي متعدد داخلي و خارجي و همچنين مجامع مختلف داخل و خارج کشور  موفق به کسب رتبه هاي برتر بسياري شده بود.

 

سوابق اجرايي  اين استاد فقيد عبارتند از:

 

* تدريس واحدهاي فيزيولوژي به دانشجويان مقاطع مختلف رشته‌هاي پزشكي (پزشكي عمومي، دندانپزشكي، داروسازي، علوم آزمايشگاهي و مامايي پرستاري) و دوره‌هاي كارشناسي ارشد و Ph.D  فيزيولوژي و نيز راهنمايي پايان‌نامه‌هاي كارشناسي، كارشناسي ارشد و Ph.Dو نيز انجام پروژه‌هاي تحقيقاتي

 

* عضو هيئت مميزه دانشگاه علوم پزشكي اهواز

 

* مدير گروه فيزيولوژي دانشگاه علوم پزشكي اهواز

 

* عضو شوراي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي اهواز

 

* عضو شوراي انتشارات دانشگاه علوم پزشكي اهواز  

 

* سردبير مجله علمي پزشكي دانشگاه علوم پزشكي اهواز

 

* سردبير مجله بين‌المللي غدد درون‌ريز و متابوليسم

 

* استاد و معاون پژوهشي پژوهشكده علوم غدد درون‌ريز و متابوليسم

 

* عضو شوراي پژوهش و اخلاق در پزشكي پژوهشكده علوم غدد درون‌ريز و متابوليسم

 

* سردبير مجله غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران

 

* دبير دهمين كنگره فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران

 

* دبير سيزدهمين كنگره غدد آسيا و اقيانوسيه

 

* عضو كميته اجرايي شوراي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي

 

* عضو هيئت ممتحنه و ارزشيابي فيزيولوژي

 

* عضو هيئت مديره انجمن فيزيولوژي و فارماكولوژي ايران

 

* دبير هيئت ممتحنه و ارزشيابي فيزيولوژي

 

* عضو هيات مديره انجمن پيشگيري و درمان چاقي ايران

 

* عضو هيات مديره انجمن سردبيران نشريات علوم پزشکي ايران

 

يکي از آخرين اقدامات اين استاد فقيد، توفيق در نمايه کردن مجله بين المللي غدد، که سردبيري آن را بر عهده داشتند، در Pubmedدر تابستان گذشته بود که نه تنها براي خود نشريه، پژوهشکده و دانشگاه ارزشمند است، بلکه قدمي است که ميتواند در راستاي تحقق اهداف علمي سند چشم انداز جمهوري اسلامي نيز موثر باشد.

 

روابط عمومي پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم درگذشت اين استاد گرانمايه را به خانواده ايشان و تمامي جامعه علمي کشور تسليت ميگويد.

اخبار مرتبط