عضویت در سایت

کتاب جامع روزه داری و سلامت مختص پزشکان و کادر درمان کشور منتشر شد


بسم ا... الرحمن الرحیم

الذی علم بالقم، علم الانسان مالم یعلم

حمد و سپاس ایزد منان و پروردگار جهانیان را که قلوب هموطنان ما را به نور توحید، ایمان و ایثار منور داشت و ما را از یوغ بندگی مستکبران رهانید. درود فراوان به روح پر فتوح شهدای اسلامی و امام راحل، خمینی کبیر (ره) که به ما ایستادن بر پای خود و تلاش در راه اعتلای علم، قطع وابستگی و کسب استقلال واعقی را آموخت. سلام و درود به رهبر عظیم الشان انقلاب که با بیانات حکیمانهی خود این تلاش را استمرار بخشده اند. اسلام آوردن در مذهب شیعه مستلزم پذیرفتن اصول اعتقادی دین یعنی توحید، نبوت، معد، عدل و امات است. میزان در اصول اعتقادی، علم و یقین است.

شریعت اسلام برای مسلمان معتقد، برنامه های عملی تعیین کرده که فروع دین نامیده می شوند. فرد مسلمان اگر مجتهد نباشد، می بایست برای انجام فروع دین از مجتهد تقلید کند.

پزشک مسلمان برای آن که بتواند دستورات پزشکی خود را در مورد بیماران با رهنمود های دینی تطبیق دهد، می بایست فروع دین و فتاوی علمای اعلام را در بررسی ، معاینه و درمان بیماران رعایت کند. این امر تا پیش از قرن نوزدهم آسان تر صورت می گرفت؛ زیرا حکیم به مبانی دین، عرفان و فلسفه آشنایی بیشتری داشت و نیز ابزار و روش های تشخیص و درمان تا این حد پیشرفته، متنوع و پیچیده نبود. پیشرفت علوم تجربی و جدایی علم ودین که پس از رنسانس اروپا ایجاد شد، به کشور های اسلامی نیز سرایت کرد و جدایی دانشمندان علوم به ویژه پزشکان از علمای دین سبب شد که برای تطبیق اطلاعات و روشهای جدید تشخیص و درمان با فقه اسلامی فعالیت مکفی صورت نگیرد.

خوشبختانه پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، در مورد مسایل گوناگون پزشکی از دیدگاه اسلام تلاش های قابل توجهی انجام شده و علمای دین نیز به پژوهش در این امور، توجه خاص مبذول داشته اند.

یکی از موضوعات بسیار مهم که آگاهی آن برای پزشکان و عامه مردم ضروری است، تغییرات فیزیولوژی روزه داری در افراد سالم و نیز فواید و یا احتمال ضرر آن در بیماری های مختلف است.

بساری از پزشکان در مورد احکام فقهی و تطبیق آن با روش های تشخیصی و درمان، مشکلاتی دارند و نمی دانند از در مورد هر بیماری چه اقدامی به عمل آورند که از نظر شرعی بدون اشکال باشد. به طور مثال، بسیاری از پزشکان در مورد سوالات افرادی که به بیماری مبتلا هستند و می خواهند بدانند که آیا روزه داشتن برای آن بیماران زیان آور است و موجب تشدید آن می شود، یا حد آگاهی کافی ندارند و ممکن است دستورات و پیشنهاداتی عرضه کنند که از نظر شرعی اشکال داشته باشد. این مشکل در مواردی مانند روزه داری زن باردار و شیرده، نیز وجود دارد.

به پیشنهاد برخی اعزه پزشک و نیز مومنانی که پزشک نیستند، برای تهیه این کتاب برنامه ریزی شد. از دانشمندان معظمی که دو بال باور دینی و ایمان و نیز تخصص والای پزشکی را دارند، درخواست شد که مبحث مربوط به روزه داری و تغییرات بدن در حال طبیعی و بیماری مربوط به رشته تخصصی خود را طبق یک ساختار از پیش تعیین شده به رشته تحریر درآورند. برای انجام این امر، مروری بر کلیه تجربیات و پژوهش های منتشر شده در ایران و سایر کشور های جهان و تهیه نوشتاری منظم از آن داده ها همراه با تجزیه و تحلیل استادانه و ارایه پیشنهادات علمی و عملی توسط همه اساتید انجام گرفت.

پیگیری اجرایی روند دریافت مقالات توسط آقای کریم شعبانی و هماهنگی و جمع آوری توسط خانم طاهره فخیمی عطا انجام شده. از زحمات و مراحم بی شائبه همه اساتید و تیم اجرایی بی نهایت سپاسگزاریم.

امید است همکاران و دانشجویان محترم، مطالب کتاب را برای خدمت به روزه داران فراگیرند و بر کاستی ها به دیده اغماض بنگرند.

نویسندگان کتاب از هر نوع اصلاحی استقبال نموده و برای بازبینی چاپ بعدی کتاب به کار خواهند برد. از درگاه ایزد منان برای همه همکاران در پیشه های مختلف پزشکی که برای کسب رضایت خداوند و کاهش آلام بیماران تلاش و جهاد می کنند، افزایش آگاهی، بینش، تقوی، مراقبت و توفیقات الهی آرزومندیم.

لینک دانلود و مطالعه کتاب جامع روزه داری و سلامت مختص پزشکان: کتاب جامع روزه داری و سلامت

 

 

اخبار مرتبط