عضویت در سایت

گزارش بيست و پنجمين کنگره چاقي اروپا


ابتدا دکتر فيروزه حسيني با اشاره به محورهاي کنگره مباحث عمده سخنراني‌هاي جامع اين گردهمايي را تشريح کرد. وي با بيان توجه خاص عناوين ارائه شده در کنگره بر موضوع پزشکي شخصي، حيطه تاثير آن را در مسئله چاقي فراتر از فارماکوژنوميک عنوان کرد و افزود سمت و سوي پژوهشها به جهتي است که از تجويز يک رژيم غذايي ثابت براي همه افراد گذر کرده و با در نظر گرفتن خصوصيات ژنتيکي براي افراد مختلف برنامه‌هاي غذايي و حتي برنامه‌هاي ورزشي متفاوتي طراحي و تعريف مي‌شود.

 

وي در ادامه از سياستگزاري جهاني در خصوص چاقي و تکيه بر لزوم اقدام عملي در اين راستا به ويژه در سياستگزاري‌هاي غذايي، ايمني غذايي و نظارت بر کشاورزي به عنوان يکي ديگر از مباحث مورد توجه اين کنگره نام برد و در دنباله گزارش خود با اشاره به بازاريابي غذايي که يکي ديگر از عناوين سخنراني‌هاي جامع اين کنگره بوده، توصيه اساتيد به ضرورت مقابله بازاريابي ديجيتال خصوصاً در گروه کودکان و نوجوانان ، به عنوان يکي از فاکتورهاي محيطي اثرگذار بر شيوع چاقي را يادآور شد. 

 

چاقي و سرطانهاي وابسته و نيز راهنماهاي باليني مبتني بر شواهد مربوط به آنها از ديگر سرفصل‌هاي مطرح شده در اين کنگره بوده که دکتر حسيني به آنها اشاره کرد.

 

اين محقق ارشد با نام بردن از شاخصي تحت عنوان Dietary Obesity Score (DOS) بعنوان معياري جهت تعيين ميزان خطر بروز چاقي از بررسي و تعيين اعتبار آن در مطالعات تحت انجام پژوهشکده در آينده خبر داد.

 

وي در پايان سادگي در پذيرايي، پرهيز از تشريفات، انضباط و خوشرويي عوامل اجرايي را از شاخصه‌هاي بارز اين کنگره ذکر کرد.

 

نازنين مصلحي ديگر محقق پژوهشکده که در اين کنگره شرکت داشت، در گزارش خود ابتدا آماري از مقالات پذيرفته شده را ارائه و خاطر نشان ساخت که 11 درصد مقالات پوستر در قالب Chair Poster بودند که طي آن نويسنده مقاله فرصتي کوتاه براي ارائه توضيحاتي در خصوص پژوهش خود را نيز داشته است.

 

وي سپس توضيحاتي در خصوص بخش نمايشگاهي کنگره مطرح عنوان کرد و افزئد بحثي تحت عنوان Mood food در قالب يک کارآزمايي باليني به بررسي اثرات متقابل خلق افراد و رفتار تغذيه‌اي در اين قسمت وجود داشته که بسيار جالب توجه بوده است.

 

اين محقق پژوهشکده در يک نگاه کلي محورهاي کنگره شامل چاقي کودکان، فعاليت بدني خصوصاً متناسب با شرايط فرد، جراحي چاقي، عوامل محبطي موثر، شهرنشيني و ارتباط آن با چاقي، جنبه‌هاي رواني مرتبط با چاقي و نيز چاقي، بلوغ و سلامت باروري را به اجمال نام برد.

 

در خاتمه گزارش هرکدام از محققان پرسشهايي نيز توسط حاضران در جلسه مطرح که به آنها پاسخ داده شد.

 

اخبار مرتبط