گفتگو با آقاي رضا بلوچي مدير امور اداري

گفتگو با مدير امور اداري

پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم، به عنوان اولين پژوهشکده علوم پزشکي کشور، در عرصه هاي گوناگون پيشتاز بوده است. در همين رابطه و براي آشنايي بيشتر با روند اجرايي در بخش پشتيباني با مديريت اداري پژوهشکده گفتگويي ترتيب داديم که از نظر شما ميگذرد:

لطفا خود را معرفي کنيد:

رضا بلوچي، متولد 1355 تهران و داراي مدرک کارشناسي

بفرمائيد مديريت امور اداري دربرگيرنده چه وظايفي است و کدام اهداف را دنبال ميکند

مديريت امور اداري در واقع جنبه‌هاي انساني سازمان را در بر مي‌گيرد، زيرا انسان عامل مهمي در نيل به اهداف سازمان و مديريت به شمار مي‌رود. تحقيقات امروزي بيانگر اين واقعيت است كه رابطه نزديكي بين نحوه مديريت منابع انساني و امكان نيل به اهداف سازماني وجود دارد، از اين رو مديريت، امروزه به منزله يكي از شريان‌هاي مهم و حياتي هر سازماني محسوب مي‌گردد. مديريت منابع انساني، تخصص ويژه‌اي است كه كوشش مي نمايد تا در جهت كسب رضايت كاركنان و تأمين هدف هاي سازماني گام برداشته وسياست ‌گذاري نمايد

منابع انساني و ساختار سازماني در پژوهشکده چگونه است؟

با توجه به نامه مرکز توسعه و تحول اداري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي مرکز تحقيقات غدد درون ريز و متابوليسم در سال 1390 به پژوهشکده ارتقاء يافت. پست هاي سازماني موجود در پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم که در سال 1390 تصويب شده است شامل 58 پست سازماني مي باشد. از اين تعداد 21 پست هيئت علمي، 10 پست به پژوهشي، 18 پست مربوط به پست هاي اداري و 9 پست نيز  به آزمايشگاه اختصاص يافته است.

به عبارتي از بين پرسنل شاغل در پژوهشکده حدود 24% پرسنل، امور پشتيباني را به عهده دارند و مابقي در طرح ها و پروژه هاي پژوهشي و علمي مشغول فعاليت مي باشند.

برنامه تعالي سازماني پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم EFQM يکي از برنامه هاي شاخصي است که در پژوهشکده و با مسئوليت اجرايي شنا در جريان است. لطفا در اين مورد توضيحات بيشتري را ارائه دهيد:

به استناد راهبرد شماره 5 (ارتقا سيستم مديريتي پژوهشکده) و هدف عيني 501 (استقرار سيستم مديريت کيفيت EFQM) 9 معيار مدل سرآمدي EFQMبه شرح ذيل در پژوهشکده روند اجرايي خود را با سرفصلهاي مختلف طي مينمايد.

رهبري: چگونه رهبران پژوهشکده چشم انداز و ماموريت پژوهشکده را تدوين و زمينه دستيابي به آنها را تسهيل ميکنند؟ چگونه ارزشها و سيستمهايي را که براي موفقيت پايدار پژوهشکده لازم است را ايجاد کرده و آنها را با اعمال و رفتارهاي مناسب خود اجرا ميکنند؟ رهبران پژوهشکده چگونه در توسعه و اجراي سيستم مديريتي پژوهشکده مشارکت مينمايند؟

خط مشي و استراتژي: چگونه پژوهشکده، ماموريت و چشم انداز خود را از طريق يک استراتژي شفاف با در نظر گرفتن منافع ذينفعان پژوهشکده محقق ساخته و چگونه اين استراتژي را از طريق خط مشي ها، برنامه ها، اهداف، مقاصد و فرآيندها مورد پشتيباني قرار داده است؟

کارکنان (منابع انساني): چگونه پژوهشکده، دانش و تواناييهاي منابع انساني خود را بطور انفرادي و تيمي، توسعه داده و مورد بهره برداري قرار داده است و آنها را به گونه اي برنامه ريزي نموده که خط مشي و استراتژي پژوهشکده و اجراي موثر فرآيندها مورد پشتيباني قرار گرفته باشد؟

شراکتها و منابع: چگونه پژوهشکده، شرکاء خارجي و منابع داخلي خود را مديريت نموده تا از خط مشي و استراتژي پژوهشکده و اجراي موثر فرآيندهاي پژوهشکده حمايت گردد؟

فرآيندها، محصولات و خدمات: چگونه پژوهشکده، فرآيندها را طراحي و مديريت نموده و بهبود داده است تا از خط مشي و استراتژي پژوهشکده حمايت گردد و ضمن جلب رضايت کامل براي مشتريان و ديگر ذينفعان، بطور روزافزون براي آنها ايجاد ارزش نمايد؟

نتايج مشتريان: پژوهشکده در ارتباط با مشتريان بيروني خود چه نتايجي را بدست آورده است؟

نتايج کارکنان (منابع انساني): پژوهشکده در ارتباط با منابع انساني خود چه نتايجي را بدست آورده است؟

نتايج جامعه: پژوهشکده در رابطه با جامعه محلي، ملي و بين المللي به چه نتايجي رسيده است؟

نتايج کليدي عملکرد: پژوهشکده در رابطه باب عملکرد برنامه ريزي شده اش به چه نتايجي رسيده است؟

به دنبال اين روند اجرايي چه دستاوردها يي تا کنون نصيب سازمان گرديده؟

استقرار مدل تعالي سازماني EFQM با ضرورت قرار گرفتن پژوهشکده در مسير تعالي سازماني طراحي گرديد و هدف آن ارتقاء عملکرد   سيستم مي باشد  که اين امر در سه فاز بصورت ذيل مشخص گرديد که در حال حاضر فاز اول آن به اتمام رسيده که انشاا... بعد از اتمام هر سه فاز شاهد ارتقاء عملکرد پژوهشکده خواهيم بود .

فاز اول : طراحي سه پروژه مطابق با ارزيابي بر اساس مدل تعالي سازماني

فاز دوم : تدوين کارتهاي سنجه 100% استراتژيهاي عملياتي و برنامه عملياتي

فاز سوم : تدوين اظهارنامه براي دريافت گواهي تعهد به تعالي

و کلام آخر:

اميد بر آن دارم که با ظهور آن عدالت گستر موعود ، جهان لبريز از آرامش ، مهرباني ،صلح ،امنيت ، عواطف انساني و معنويت گردد و اين محقق نخواهد شد مگر آنکه منتظران مصلح خود صالح باشند .