عضویت در سایت

گفتگو با مديريت جديد پژوهشي


به دنبال درگذشت دکتر صالح زاهدي اصل، براساس حکم دکتر عزيزي، معاونت پژوهشي پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم به خانم دکتر آزيتا زاده وکيلي محول گرديد.

 

براي آشنايي بيشتر با ايشان و برنامه هاي پيش رو گفتگويي ترتيب داديم که از نظر شما ميگذرد:

 

لطفا خود را معرفي و سوابق تحصيلي و اجرايي خود را بيان کنيد

 

من آزيتا زاده وکيلي متولد 1344 در تهران هستم. مدرک کارشناسي خود را در رشته زيست شناسي سلولي- مولکولي از دانشکده علوم دانشگاه تهران گرفتم و بلافاصله دوره کارشناسي ارشد ژنتيک انساني را ، که براي اولين بار راه اندازي شد، در دانشگاه علوم پزشکي تهران شروع کردم. پس از آن براي گذراندن طرح نيروي انساني به عنوان عضو هيئت علمي داوطلبانه به زاهدان رفتم و روند وقايع به گونه اي شدکه پس از پايان طرح به استخدام رسمي آن دانشگاه درآمدم. چون مايل بودم حتما در رشته ژنتيک ادامه تحصيل دهم که در آن زمان در ايران PhD اين رشته وجود نداشت، وقفه اي در ادامه تحصيلم به وقوع پيوست و بعد از مدتي در رشته بيوتکنولوژي(فراورده هاي بيولوژيک) در انستيتو پاستور ايران به ادامه تحصيل در مقطع PhD مشغول شدم. پس از فراغت از تحصيل با توجه به گرايش روز افزون مسئولين به کنترل بيماري هاي غيرواگير و در صدر آن پيشگيري از تالاسمي، بنا به درخواست مسئولين دانشگاه علوم پزشکي زاهدان و با توجه به شيوع بالاي اين بيماري در استان سيستان و بلوچستان، دوره تخصصي تشخيص پيش از تولد تالاسمي را نزد استاد بزرگورارم، جناب آقاي دکتر زينلي گذراندم و براي انجام خدمت در سال 1383 به زاهدان بازگشتم. در بازگشت علاوه بر تدريس واحد ژنتيک به دانشجويان پزشکي، دندانپزشکي، مامايي و...مسئوليت فني مرکز تشخيص پيش از تولد تالاسمي دانشگاه علوم پزشکي زاهدان (عضوشبكه تشخيصپيشازتولد برنامه کشوري پيشگيري ازبتاتالاسمي) را تا سال 1388عهده دار شدم. توفيق خدمت به هموطنانم در آن استان از بهترين دستاوردهاي زندگيم بشمار ميرود. در همين دوره ي زماني مدير گروره ژنتيک، عضو کميته فني کشوري پيشگيري از تالاسمي، مشاور دانشگاهي برنامه کشوري پيشگيري از تالاسمي (دانشگاه علوم پزشکي زاهدان) وعضو شوراي دانشگاهي پيشگيري از بيماري هاي ژنتيک نيز بودم. در سال 1388 (با فراهم آمدن امکان تعيين جانشين) با تبديل وضعيت از هيئت علمي آموزشي به پژوهشي به پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم انتقال يافتم.

 

طي اين سالها چه سوابقي در امر پژوهش داشته ايد

 

کارهاي پژوهشي تا پيش از سال 88 عمدتا پايان نامه هاي مقاطع کارشناسي ارشد و PhD و سپس بررسي زمينه مولکولي تالاسمي در استان سيستان و بلوچستان بوده. از سال 88 (که به پژوهشکده غدد منتقل شدم) عمدتا در زمينه بررسي عوامل ژنتيک زمينه ساز سندرم متابوليک و همچنين سندرم تخمدان پلي کيستيک در مدل موشي و همچنين انسان پرداخته ام. همچنين عضو شوراي پژوهشي مرکز تحقيقات بيماري هاي خوني مادرزادي (دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي) هستم.

 

با توجه به شرايط موجود، وضعيت کنوني پژوهشکده را چگونه ارزيابي ميکنيد

 

حضور سه تن از اعضاء پژوهشکده در فهرست 20 نفره ي دانشمندان برجسته علوم پزشکي کشور با صدرنشيني جناب آقاي دکتر عزيزي، نشانگر خوبي براي ارزيابي روند پژوهش در اين پژوهشکده است.

 

آيا در ابتداي اين مسئوليت جديد برنامه خاصي براي پيشبرد اهداف پژوهشکده داريد

 

از آنجا که من در شرايطي عهده دار اين مسئوليت شده ام که امور مربوط به اين معاونت به يمن درايت و مديريت شايسته ي زنده ياد جناب آقاي دکتر زاهدي به بهترين شيوه اداره ميشد، هدف اوليه من حفظ روند موفق پيشين و ادامه ي راه آن بزرگوار است.

 

چشم انداز توسعه ي پژوهشکده را چگونه ميبينيد

 

در حال حاضر نخستين گام در راه ترقي اين مجموعه همانا ارتقاء يافتن به "پژوهشگاه" است که با توجه به توانمندي هاي اعضاء و دستاوردهاي علمي فراوان پژوهشکده، جايگاهي شايسته ي اين مجموعه است.

 

هم راستا با تلاش براي ارتقاء اعتبار و رتبه ي علمي پژوهشکده در کشور، منطقه و جهان لازم است، همانگونه که در بيانيه راهبردي پژوهشکده بر آن تاکيد شده، در تطبيق هر چه بيشتر پژوهش با نيازهاي جامعه و تلاش براي رفع مشکلات کشور بکوشيم.

 

و کلام آخر

 

اميد دارم با ياري پروردگار، در سايه راهنمايي هاي ارزشمند جناب آقاي دکتر عزيزي که همواره راهگشا هستند و با کمک همکارانم در اين پژوهشکده که براستي توانمند و دلسوز و بااراده اند، بتوانيم بزودي شاهد ارتقاء اين مجموعه به پژوهشگاه و درخشش آن در بين برترين ها باشيم.

اخبار مرتبط