بیماریها مزمن کلیه از دسته بیماریهای غیرواگیر و ناتوان کننده ایست که به شدت روی کیفیت زندگی فرد اثر گذاشته و علاوه بر آنکه موجب رنج و ناراحتی فرد میگردد، در صورت پیشرفت به نارسایی کلیه انجامیده که نتیجه آن وابستگی فرد مبتلا به دستگاه دیالیز و مراجعات مکرر مادام العمر به مراکز دیالیز خون برای ادامه که در نهایت نیازمند پیوند کلیه خواهد بود.
چنین پیامد ناگواری علاوه بر گرفتاریهایی که برای خود فرد مبتلا به همراه خواهد داشت، زندگی اطرافیان خود را هم تحت تاثیر قرار داده و نیز هزینه های زیادی برای خانواده تحمیل کرده. همچنین سیستم درمانی را نیز درگیر بار مخارج تاسیس و نگهداری مراکز مربوطه مینماید.
نگاهی اجمالی به این پدیده موید این حقیقت است که پیشگیری بر درمان تقدم دارد به این مفهوم که با رعایت اصول بهداشتی در مراقبتهای فردی و اجتماعی، حتی المقدور از بروز عوارض اینچنین پیشگیری کرد.
از آنجاییکه یکی از عوامل دخیل در بروز نارسایی کلیه، مسائل مربوط به تغذیه فرد میباشد، مرکز تحقیقات تغذیه پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم ، در بستر مطالعه قند و لیپید تهران به بررسی رابطه الگوی رژیمی مدیترانه ای با خطر بروز بیماری مزمن کلیوی در بزرگسالان پرداخت.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دکتر پروین میرمیران؛ رییس مرکز تحقیقات تغذیه و مجری طرح ، در این رابطه گفت: تاثیر رژیم غذایی سالم در پیشگیری از بیماریهای کلیوی نقش دارد. وی خاطر نشان کرد که مشخصه رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف زیاد میوه ها و سبزی ها، زیتون و روغن زیتون و مغذ ها و حبوبات است. این استاد دانشگاه در این رابطه افزود؛ با توجه به نتایج این مطالعه که نشاندهنده کاهش بروز بیماریهای مزمن کلیوی به دنبال تبعیت از رژیم غذایی مدیترانه ای است، ایجاد راهنما های غذایی در جهت تشویق مردم به پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای به عنوان یک رژیم غذایی سالم و ساده و در دسترس برای عموم مردم در حوزه سیاستگزاری از توصیه های مهم پیشگیرانه در جهت ارتقائ سلامت جامعه و نیز کاهش بار اقتصادی از روی دوش نظام سلامت به شمار می آید.