عضویت در سایت

سی و دومین سال برگزاری دوره Clinical Genomics and NGS


سی و دومین کارگاه وبیناری دوره  Clinical Genomics and NGS که توسط انجمن ژنتیک انسانی اروپا مشترک در دانشگاه بولونیا ایتالیا از تاریخ هشتم لغایت سیزدهم اردیبهشت ماه به مدت شش روز به صورت همزمان در پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان رضوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با همکاری آزمایشگاه پزشکی و ژنتیک جردن برگزار شد.

مدرسه ژنتیک اروپا (ESGM) از سال ۱۹۸۸ میلادی، دوره هایی در زمینه ژنتیک پزشکی برگزار می کند، اما در چند سال اخیر دوره های این مدرسه را همراه تکنولوژی NGS کاربردی تشکیل دادند. این دوره آموزشی یکی از کارگاه‌های این مدرسه می‌باشد که پژوهشگران در این پژوهشکده علوم غدد توانستند به صورت وبینار از مزایای این کارگاه بهره­مند شوند و تبادل اطلاعات علمی از طریق سیستم مدیریت یادگیری (LMS) دانشگاه بولونیا ایتالیا به صورت محاوره‌ای (interactive) صورت گیرد. همچنین در طول این دوره رئیس قلب و عروق اروپا، پروفسور فرانچسکو فدریکو نکاره لا، حضور داشتند که در کنار سخنرانی ایشان پژوهشگران سوالات خود را از ایشان به صورت حضوری پرسیدند.

این کارگاه شش روزه  تحت عنوان ژنومیک بالینی و نسل بعدی توالی‌ها در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد و شرکت کنندگان از طریق وبینار و نرم افزار اسکایپ به صورت زنده از سخنرانی های انجام شده در ایتالیا استفاده کردند و امکان انجام پرسش و پاسخ با سخنرانان نیز فراهم بود. این کارگاه با معرفی اولیه علم ژنومیکس و تکنولوژی نسل بعدی توالی‌ها شروع شد و با کاربرد این تکنولوژی در پیشگیری بیماری­‌ها از جمله سرطان ادامه و با کاربرد آن در مطالعات گسترده ژنومی (GWAS) خاتمه یافت.

دکتر مریم السادات دانشپور مسئول برگزاری این کارگاه با توجه به رشد روزافزون کاربرد نسل جدید تعیین توالی ژنومی (NGS) در پیشگیری بیماری ها و بهبود سلامت افراد جامعه هدف این کارگاه را فراگیری کاربرد NGS در ژنومیک بالینی، برای متخصصان بالینی و پزشکی بیان کرد و افزود متخصصین و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته های ژنتیک، بالینی و گروه های علوم پایه از جمله آمار، بیوانفورماتیک و کامپیوتر گروه هدف این کارگاه بودند.

وی با اشاره به مختصات برنامه اشاره کرد که دو روز اول این دوره، به مفاهیم مقدماتی ژنتیک پزشکی و بیوانفورماتیک پرداخته شد و به دنبال آن به مدت چهار روز دوره‌های آموزشی تخصصی برای پزشکان و متخصصان بالینی آزمایشگاه و محققان phD یا postDocبرگزار شد.

این متخصص ژنتیک با یادآوری وجود فنوتیپ‌های مربوط به پروژه قند و لیپید تهران (TLGS) در طول 20 سال و اینکه اطلاعات ژنوتیپی افراد شرکت‌کننده در این پروژه در پروژه ژمیران تهیه شده است، عنوان کرد که آموزش این بحث به پژوهشگران پژوهشکده در طولانی مدت کمک شایانی به تولید علم خواهد کرد.

 

اخبار مرتبط