1- لطفا مختصرا خود و سوابق علمي و اجرايي خود را معرفي کنيد؟
اينجانب دکتر عطيه آموزگار، فوق تخصص غدد درون ريز و متابوليسم، در سال 1370 وارد دانشگاه علوم پزشکي ايران شدم و در سال 77 به عنوان پزشک عمومي، فارغ التحصيل گرديدم. دوران تخصص داخلي خود را در دانشگاه علوم پزشکي تهران در بيمارستان شريعتي گذراندم و پس از فارغ التحصيلي به عنوان فلوي فوق تخصص غدد درون ريز و متابوليسم در دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي پذيرفته شدم و پس از فارغ التحصيلي دوران تخصصي و فوق تخصصي را در مرکز تحقيقات غدد درون ريز شروع به کار کردم و بعد هم به عنوان هيات علمي پژوهشي مشغول به کار شدم.
2- رشته تحصيلي شما چه ارتباط مشخصي با اهداف پژوهشکده دارد؟
با توجه به اينکه در پژوهشکده غدد درون ريز و متابوليسم هدف اصلي اين است که با منابع روز دنيا از نظر علم غدد، کشور ما نه تنها عقب نماند بلکه همگام و همپاي با دنيا به پيش برود. از اين نظر، رشته تحصيلي ما که غدد درون ريز و متابوليسم بزرگسالان مي¬باشد و هر لحظه در حال Update شدن و تغييرات در درمان هاي جديد و حتي روشهاي تشخيص نوين مي¬باشد. در پژوهشکده فرصت عالي براي همگام بودن با اين قضيه دارم.
3- حوزه فعاليت هاي شخصي شما در چه زمينه هايي است؟
مرکز تحقيقات غدد درون ريز و متابوليسم عمدتا پژوهش در حوزه بيماريهاي تيروئيدي است و به خصوص در سالهاي اخير فعاليت هاي زيادي در مورد بيماري¬هاي تيروئيد در دوران بارداري انجام گرديد. تعيين دوره هاي طبيعي تست هاي طبيعي در زنان و مردان تهراني و زنان باردار از جمله پژوهش هاست که بر اساس اين تحقيقات راهنماي باليني بيماري¬هاي تيروئيد و بارداري بومي شد و انشالله به زودي در اختيار پزشکان سراسر کشور قرار خواهد گرفت. از جمله فعاليتها ديگر در اين زمينه تحقيقات در مورد يد در دوران بارداري است که نتيجه تحقيقات نشان داد که زنان باردار از دريافت يد کافي در زمان بارداري برخوردار نيستند که اقدام به توليد قرص يدوفوليک و توصيه کشوري به دريافت روزانه قرص يدوفوليک در زمان بارداري شد. همچنين ثبت اطلاعات بيماران مبتلا به بيماري هاي غدد از جمله فعاليت هاي ديگر گروهي ما در اين مرکز است. همچنين بررسي ژنتيکي بيماران مبتلا به سرطان هاي تمايز يافته تيروئيد از جمله فعاليت هايي است که در دست اجرا است.
4- فضاي کاري در پژوهشکده را چگونه ارزيابي مي کنيد؟
خدا را شکر جناب استاد عزيزي دست ما را در انجام تحقيقات گسترده علمي بيمار باز گذاشته اند و از هيچ کمکي مضايقه نميکنند و بهترين رهنمون ما در اين راه دشوار هستند. فضا کاملا به نفع پژوهش است و در صورتيکه امکاناتي لازم داشته باشيم و منابع مالي و غير مالي نياز داشته باشيم تا حد امکان سريعا فراهم مي شود. به طور خلاصه عشق به پژوهش در پژوهشکده غدد حرف اول و اخر را مي¬زند.
5- اهداف مرکز تحقيقاتي شما چه تاثيري در حل مشکلات بهداشتي کشور دارد؟
تعيين سياست هاي کلان در سطح وزارتخانه مطمئنا انجام مي¬شود اما ايده دهي و مشارکت و تعامل با وزارتخانه در راس کارهاي پژوهشکده است و با توجه به سوابق درخشان جناب استاد عزيزي و نقش تعيين کننده ايشان در سياستگزاري کشوري، اين فرصت طلايي خود به خود به طور غير مستقيم در اختيار ما نيز قرار ميگيرد. و من فکر مي¬کنم که هيچ فرصتي در جهت بهبود روند پيشگيري از بروز بيماريها که در حال حاضر بحث اصلي و داغ دنيا است به ندرت در ساير مراکز تحقيقاتي کشور شکوفا مي¬شود.
6- کلام اخر؟
پژوهش راه دشواري است، تحمل و بردباري و عشق فراوان مي¬خواهد. راهنماي بزرگي مي¬خواهد که بايد راه را و سختي ها و آساني هايش را محقق بنماياند. ما در پژوهشکده غدد اين امکان را داريم و شکر خدا در اين مسير دشوار تا به حال ننشسته ايم.
اخبار مرتبط