عضویت در سایت

مراقبت تخصصي در برنامه پيشگيري و کنترل ديابت


در راستاي بهبود نظام سلامت و ارتقا سطح خدمات بهداشتي، اولين کارگاه آموزشي مراقبت تخصصي در برنامه پيشگيري و کنترل ديابت ويژه متخصصين داخلي بيمارستان هاي منتخب مجري برنامه ديابت شهري، در پي همکاري مشترک وزارت بهداشت و پژوهشکده غدد در روزهاي بيست و هشت و بيست و نهم فروردين در سالن پيامبر اعظم (ص) پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم با حضور حدود 70 نفر از متخصصين داخلي از اقصي نقاط کشور برگزار شد.

در ابتداي اين برنامه دکتر فريدون عزيزي، رياست پژوهشکده و طراح اوليه برنامه کشوري پيشگيري و کنترل ديابت ضمن خيرمقدم به بيان تاريخچه مطالعات، سير شيوع، وضعيت کنوني و نيز برنامه ريزي براي کنترل ديابت در سطوح مختلف طي دو دهه گذشته پرداخت و ابراز اميدواري نمود تا پيگيري اجراي برنامه توسط متخصصان داخلي به بهبود وضعيت مراقبت از بيماران ديابتي و نهايتاً کاهش هزينه هاي تحميل شده از اين بابت بر بدنه اقتصاد سلامت و اقتصاد کلان کشور باشد.

پس از ايشان دکتر تارا، مديرکل دفتر مديريت بيمارستاني و تعالي خدمات باليني با توضيح وضعيت شيوع ديابت به تشريح بخشي از برنامه هاي بهبود نظام سلامت در دولت يازدهم پرداخته و انتظارات خود را از ارائه دهندگان خدمات عنوان نمود. سپس دکتر قطبي، مدير برنامه ديابت دفتر مديريت بيمارستاني و تعالي خدمات باليني به بيان استراتژي ها و اهداف برنامه کشوري نظام ارجاع و شرح وظايف سطوح مختلف ارائه خدمات در برنامه کشوري پيشگيري و کنترل ديابت پرداخت و پيش آزمون شرکت کنندگان را نيز همزمان انجام داد.

در ادامه اولين روز اين برنامه علمي اصول کيفي مراقبت ديابت بر اساس استاندارهاي ADA2014 و مقايسه با برنامه کشوري و نيز استانداردهاي سطح دوم ارائه خدمات در اين برنامه همچنين دارو درماني و داروهاي جديد و انسولين درماني ارائه شد.

در روز دوم نيز ، تشخيص، درمان اوليه و انديکاسيون هاي ارجاع عوارض کوتاه مدت و درازمدت ديابت شامل رتينوپاتي، عوارض ماکرو واسکولار، پاي ديابتي و نوروپاتي و همچنين مباحث مربوط به ديابت و بارداري به صورت جداگانه توسط اساتيد و اعضا هيات علمي دانشگاه تدريس شد.

در پايان اين دوره پس آزمون از شرکت کنندگان انجام شد که نتيجه آن مويد دستيابي کارگاه به اهداف خود در زمينه ارتقا دانش افراد بوده است.

 

اخبار مرتبط