دکتر اصغر قاسمي يکي از اعضائ جوان عضو هيات علمي مرکز تحقيقات فيزيولوژي غدد پژوهشکده هستند که اخيرا موفق به دريافت رتبه دانشياري شده اند. به همين منظور گفتگويي با ايشان ترتيب داديم که از نظر شما ميگذرد:
خود را معرفي کنيد و سوابق تحصيلي خود را بيان کنيد.
بنده اصغر قاسمي هستم با کارشناسي پرستاري در سال 1375 از دانشگاه علوم پزشکي اصفهان فارغالتحصيل شدم، کارشناسي ارشد را در رشته فيزيولوژي در سال 1380 در دانشگاه علوم پزشکي تهران و دکتري تخصصي (Ph.D) را در سال 1385 در دانشگاه علوم پزشکي بقيهالله (عج) به پايان رساندم و سپس يک دوره 4 ماهه به صورت فلوشيپ افتخاري در زمينه سلولي – مولکولي در دانشگاه King’s college لندن گذراندم.
فعاليتهاي شما در پژوهشکده شامل چه مواردي است؟
کارهاي تحقيقاتي بنده در پژوهشکده دو بخش دارد: يک بخش تحقيقاتي است که با استفاده از حيوانات آزمايشگاهي در زمينه بيماريهاي غدد درون ريز مانند ديابت و اختلالات تيروئيد انجام ميشود و بنده در زمينه اکسيد نيتريک و بيماريهاي غدد درون ريز نيز تحقيقاتي انجام دادهام؛ بخش دوم پژوهشهايي است که در زمينه گزارش مقادير مرجع پارامترهاي آزمايشگاهي براي جمعيت ايراني با استفاده از دادههاي طرح مطالعه قند و ليپيد تهران (TLGS) انجام ميشود. در اين خصوص تاکنون مقادير مرجع براي منيزيم، روي، قند و اکسيد نيتريک گزارش شده است.
وضعيت پژوهش در کشور را چگونه ارزيابي ميکنيد؟
در مجموع جهت را رو به جلو ميبينم و فکر ميکنم تحول بزرگي ايجاد شده است اما فکر ميکنم هنوز تا پژوهشهاي واقعي که در جهت رفع نيازهاي مردم و ايجاد ثروت در کشور باشد فاصله داريم؛ معتقدم در بسياري از موارد هنوز در حال تمرين پژوهش هستيم. لازم است تصميم سازان بزرگ در راستاي اهداف کلان و واقعي کشور پروژههاي بزرگي را تعريف کنند که خيل عظيم دانشجويان و محققان با حرکت در آن راستا سبب اعتلاي کشور شوند.
چه ويژگيهايي در پژوهشکده به رشد محققان و پژوهشها کمک ميکند؟
با توجه به اينکه کار پژوهشي امر دشواري است محققان بايد از نظر مادي و معنوي مورد حمايت قرار گيرند. به نظرم بايد بهاي بيشتري به محقق داده شود مثلاً تا آنجا که من ميدانم هنوز در چارتهاي سازماني ما رده شغلي به عنوان محقق نداريم در حالي که تعداد زيادي مراکز تحقيقاتي در سطح کشور وجود دارد. ميتوان مشوقهاي غيرمادي مانند تجليل از محققان و.... را در نظر گرفت.
چه عواملي در ارتقاء شما تأثير بيشتري داشته است؟
يکي از ضرورتهاي مهم در امر پژوهش فراهم بودن محيطي آرام و مجهز براي کار پژوهشي است که بحمدالله در پژوهشکده علوم غدد درون ريز به حد اعلاء يافت ميشود. مطلب ديگر تسلط رئيس و مديران درجه اول به مقوله پژوهش و حمايت آنها از اعضاي هيئت علمي ميباشد که بازهم در اين مورد، پژوهشکده جايگاه استثنايي مطلوبي دارد. اينجانب ارتقاي خود را در درجه اول مرهون لطف خداوند ميدانم و پس از آن معتقدم، همسرم و همکاران فرهيخته در پژوهشکده عامل مهمي بودهاند به خصوص بر خود لازم ميدانم از حمايتهاي بيدريغ رياست محترم پژوهشکده جناب آقاي دکتر عزيزي و معاونت محترم پژوهشي جناب آقاي دکتر زاهدي تشکر و قدرداني ويژه داشته باشم.
کلام آخر
از همه تشکر ميکنم و يک نکته پاياني را عنوان ميکنم. زماني که قرار بود به عنوان هيئت علمي پژوهشي وارد پژوهشکده شوم ترديد داشتم که هيئت علمي آموزشي بهتر است يا پژوهشي اما اکنون اگر قرار باشد دوباره به همان زمان بازگردم هيئت علمي پژوهشي را انتخاب ميکنم چون پژوهش ذهن را سازماندهي ميکند و ديد انسان را تغيير ميدهد.
اخبار مرتبط